Alfredo Urdaci coneix ben de prop la reina Letícia. Ell, director dels serveis informatius de TVE entre el 2000 i el 2004, va confiar en ella com a presentadora del Telediario. Uns anys treballant junts que li permet poder explicar com era per llavors.

L’ha canviat convertir-se en reina? Sembla que sí, però no gaire: “Ja era tan perfeccionista quan estava a TVE. Tenia molt de caràcter. Encara que crec que ara l’ha exterioritzat una mica més que abans. Però és que ara és reina...”.

leticia tve

En una entrevista a LOC, el periodista confessa alguna anècdota del seu pas per la televisió pública: “Quan baixava al telenotícies, sempre ho feia amb una pinta per posar-se bé el cabell. Sempre tenia la pinta al costat per pentinar-se. Era més que coqueta, era curosa”.

Una vena que no ha perdut gens ni mica, destacant-se sempre com va vestida i quin pentinat llueix en cada ocasió. La monarca és considerada com una de les millors vestides, ocupant un titular rere un altre i aplaudint-se -i criticant-se també, és clar- cadascuna de les seves decisions estilístiques.

Ara bé, si darrerament tothom ha parlat d’ella, ha estat arran del vídeo menyspreant públicament a la reina Sofia. En plena Setmana Santa, amb totes les mirades centrades en ella, que fes aquest lleig tan evident a la sogra va ser molt i molt criticat. Les imatges van fer-se virals ràpidament, parlant-ne tothom i creant-se, fins i tot, una samarreta oficial del conflicte.

D’això també ha volgut opinar Urdaci, unint-se a l’opinió generalitzada que resa que Letícia es va equivocar però defensant-la: “Està fent un bon paper però amb algun error, com lo de la reina Sofia i la foto. Crec que es va interpretar malament... La conec, encara que també penso que ha canviat molt, i em dona la sensació que es va deixar portar pel seu hiperperfeccionisme. La foto oficial és la foto oficial, la dels Reis amb les filles. I això es va interpretar com una baralla amb ella com la sogra. Crec que es va exagerar”.

Un altre tema recurrent quan es recorda el pas de Letícia per TVE és també polèmic. Molts diuen que l’ascens com a presentadora es va donar perquè era parella del rei Felip, però Alfredo Urdaci ho nega taxativament: “Això no és veritat. Ella venia molt preparada ja com a presentadora perquè feia anys que estava treballant a la CNN+. Era molt madura davant de la càmera. Això va permetre-li fer Informe semanal, el matinal... No va haver-hi cap tracte de favor amb ella. No era cap estudiant que acabava d’acabar la carrera i que va venir a veure què passava. Ella venia d’una televisió on l’havien fet treballar”.

Unes paraules que ens apropen a una Letícia periodista amb caràcter.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat