A ningú se li escapa que la reina Letícia és una persona que per molt que posi cara de no haver trencat un plat, per molt que vulgui donar la imatge de ser una santa, tothom té la certesa que és molt mecha corta, que s'irrita amb facilitat i que té molt poc sentit de l'humor quan es parla d'ella. Coneguts són els seus atacs d'ira, que no dubta en expressar en públic en diferents situacions o actes institucionals, i tant se li en refot si hi és al davant el seu marit o no, com quan li va alçar la mà a Felip quan aquest la va esbroncar per perdre massa el temps saludant un home en un besamans. La ciutadania sap com és Letícia, i n'ha deixat constància una veïna de Lebrija en la darrera visita del monarca espanyol, en aquest cas, la primera que feia en la seva vida a aquesta ciutat d'Andalusia.

felip lebrija2
Felip, a Lebrija / @CasaReal
felip lebrija3
Felip, a Lebrija / @CasaReal
felip lebrija4
Felip, a Lebrija / @CasaReal

Cinquè centenari de la mort d'Elio Antonio de Nebrija, primer humanista hispànic, cèlebre per la seva Gramática Castellana. Felip visita la ciutat sevillana i se saluda amb tot quisqui, veïns, monges, autoritats i tothom que va sortir al carrer i va començar a cridar embogit amb la visita del monarca, crits de "¡Viva el Rey y la madre que lo parió! Fe-li-pe, Fe-li-pe!" i els elogis habituals quan molts espanyols veuen el Borbó, com si tinguessin al seu davant Mick Jagger, Messi o el Papa de Roma. Ciutadans plorant perquè el rei li ha signat la bandera espanyola, dones que no es tornaran a rentar la mà amb la qual han saludat el monarca... tot molt normal. Plena Edat Mitjana? No: any 2022 a Espanya. Vegin el fragment que ha capturat el col·laborador d'Aruser@s Sebas Maspons:

Gent perdent el nord per saludar i tenir a un pam el rei d'Espanya, felipelers enfervorides i fans de totes les edats entregades totalment a la presència del cap de l'estat. Una d'elles va reconèixer davant càmeres que "Esto es un acontecimiento, la primera vez en la vida". "¿A usted le gusta?", pregunta la reportera. "Hombre claro". "¿Está enamorá?"... tant com això, no: "Hombre... tanto como eso tampoco... que me va a pegar Doña Letizia"

Letícia, vista com un ogre... És la imatge que projecta, per molt que passin els anys a Zarzuela. Segons Casa Reial, "El ilustre humanista luchó, a lo largo de toda su vida, por recuperar el latín culto que hablaban Cicerón y Quintiliano y que se estaba perdiendo en favor del habla vulgar"... A aquesta veïna de Lebrija se li ha entès tot. Perfectament.