Letícia ha fet aquest dimecres el seu primer pas com a futura cap de l'Estat. Per primer cop ha substituït el rei Felip en un acte oficial. La visita a Sevilla estava anunciada però es va suspendre quan el rei va ser posat en quarantena per haver estar en contacte estret amb una persona positiva en COVID. Zarzuela havia de prendre una decisió: si hi anava Letícia ja no era com a consort del rei sinó com a substituta del rei.

leticia pluja GTRES

Letícia sota la pluja de Sevilla, GTRES

La Constitució atorga només un paper a la reina: si Felip mor, abdica o és incapacitat, la cap de l'Estat serà Letícia com a regent fins el 2023 quan Elionor faci 18 anys. El discurs, que la reina ha començat en un molt correcte anglès, ha tingut un moment crucial. 

leticia parla sevilla EFE

Letícia, cap de l'Estat substituta, EFE

Letícia s'atura, recorda el seu marit i tot l'auditori esclata en un llarg aplaudiment, interminable de mig minut com si el rei estigués mort. Letícia calla, empassa saliva, xiuxiueja un 'Chas gracias' i posa cara de circumstàncies que només la mascareta ha impedit confirmar que era de por. Un gest que caldria estudiar, s'asseca la suor del front. De nervis o pànic. Què li passa al rei? Aquest és el vídeo (minut 1:10):

leticia suor CR

leticia muchas gracias CR

Letícia s'asseca la suor quan parla de Felip, Casa Reial

leticia diu adeu EP

Letícia diu adeu amb la mà en l'acte oficial, EP

Aquest dimecres 25-N és quan la reina consort ha estat més a prop de ser la cap de l'Estat. Zarzuela segueix muda sobre qui va donar positiu i va contactar de prop i a soles amb Felip, què ha sortit en la prova de COVID del rei i quin és el seu estat de salut. Elionor espera la banqueta i Letícia surt a fer estiraments abans de ser la mestressa de tot. I sua en públic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat