Que entre la reina Sofia i la reina Letícia no hi ha la millor de les sintonies és un fet. Que la sogra i la jove no se suporten, està més clar que l'aigua des de fa anys, gairebé des que l'asturiana va aterrar a la família dels Borbons i accentuat després pel que va passar a la sortida de la catedral de Palma. Són com gat i gos, com la nit i el dia, s'assemblen com un ou a una castanya tot i que comparteixen ser reines d'Espanya i el lligam que les uneix al seu fill i marit respectivament, Felip.

Felipe, Reina Sofia, Letizia efe
Letícia, Felip i Sofia / Efe

Ara acabem de viure una nova demostració de com de diferents són l'emèrita i l'actual monarca. Per què? Per un collaret amb el que s'ha vist a la grega. I no un de qualsevol. Un que val una pastarrufa i té el segell de les peces més exclusives del món. Com apunten a Vanitatis, "el gusto por las joyas de doña Sofía es un tanto peculiar". Propietària d'un joier que quita el hipo, de traca, l'emèrita hi té valiosíssimes peces, alguna d'elles carregades de simbolisme. Amiga d'anar carregada i de lluir orgullosa les seves pertinences, té un carinyo especial per una peça que acaba de portar, un collar inspirat en els famosos ous de Fabergé. Una joia que tal i com apunta el citat mitjà, sempre treu a passejar per Setmana Santa, sobretot, Diumenge de Resurrecció. ¿Penitència? La que tengo aquí colgada. Toca fer recolliment? Doncs ella treu el Sant Cristo Gros

sofia
Sofia / GTRES

Fa més de cinquanta anys que el va començar a col·leccionar, uns ous que formen part d'un penjoll de diferents voltes que es poden dividir en polseres lluïdes per les seves filles Elena i Cristina, que es decanten per un sol adorn penjat d'una cadena d'or. Els ous del famós orfebre i joier de la cort imperial russa i d'altres monarquies europees ha estat imitat fins a la sacietat i que tornen boja la reina Sofia... No sembla, però, que passi el mateix amb la seva jove. I és que a Letícia, això dels ous de Fabergé, como que no. Expliquen que ella també té el seu propi ou de pasqua en forma de penjoll. Quin? Un regal de Maxim Voznesensky amb motiu del seu casament amb Felip l'any 2004, una joia creada en honor a la memòria del gran joier. Una peça feta en or blanc i diamants que o bé no sap on la té, o bé li fa vergonya, o bé no vol que l'associïn amb la mateixa passió que la seva sogra: "la reina la guarda en su joyero desde hace dos décadas, pero nunca la ha lucido, al menos públicamente".

huevo
 

Aquest objecte que cultiva pols en un calaix no és una excepció. Ja ho acostuma a fer això, Letícia, de rebre regals i no portar-los mai. "También es el caso de una tiara de Carrera y Carrera de la que nunca hemos tenido noticias y que fue un presente de la propia joyería". O els de la Diputación de Cáceres, que encara estan esperant veure-la amb "una gargantilla y pendientes de orfebrería tradicional elaborados en oro y alfajares, exclusivos de la provincia de Cáceres". O unes arracades amb la creu de Calatrava de l'ajuntament de Palma o un penjoll d'or obsequi de l'ajuntament de Salamanca: "No ha lucido todavía ninguna de estas piezas".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!