"El 2022, la família reial espanyola en el seu conjunt va treballar 219 dies, la qual cosa suposa el 60% de l'any," ressalten a un estudi d'UFO No More. Una xifra que demostra que la monarquia espanyola és la que més treballa de totes les Cases Reials europees. Avui ha estat un exemple d'això una vegada més, amb un acte a Barcelona. i un altre a Madrid. Al segon ha acudit Felip, mentre que al primer ha acudit Sa Majestat La Reina Letícia. Amb motiu del Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Vermella, Leti ha presidit l'entrega de Medalles d'Or 2023 de l'organització.

Un acte molt especial que ha fet que Letícia s'obrís en canal i fes un discurs ple d'emotivitat plantant cara a les guerres i a les atrocitats que cometen els líders de països com Rússia. Ella ha dit que fa "un esforç d'independència, humanitat i imparcialitat perquè, qui ho necessiti, pugui continuar caminant", fent gala de la seva empatia i el seu valor com a persona i, en aquest cas, com a Reina. Però el que més ha destacat avui de Letícia no ha estat només el seu speech, sinó unes paraules que ha tingut en ucraïnès, quelcom que danyaria les orelles del president de Rússia Vladimir Putin. "Benvingut a Espanya", li ha dit al responsable de la Creu Roja Ucraïnesa, guardonada en aquesta ocasió. Bravo, Leti.

Letizia Cruz Vermella Casa de SM El Rey
Letícia Creu Roja Casa de SM El Rei

Molt maca

Com no, Letícia ha anat a la cita reial d'avui molt molt maca. Espaterrant diríem, fins i tot, ja que ha presumit del seu vestit amb estampat amb el millor dels somriures. Aquest tractava d'un model de tall camiser amb estampat en seda en una gamma de tons blaus, vermells i roses, típic de Turquia i combinat amb un bolso de color rosa de la marca Carolina Herrera. Preciós el bolso, preciosa ella i sublim el look.

Reina Letizia Cruz Vermella Casa Reial
Reina Letícia Creu Roja Casa Reial

L'anècdota del dia

En aquest tipus d'actes, sempre cal anar amb mil ulls i molt molt cuidat. Normalment, quan et conviden els Reis a una commemoració d'aquestes et sols posar les teves millors gales, però això de vegades pot jugar males passades. Des de "camachos" a les axil·les amb camises transparents a braguetes descordades, passant per nusos de les sabates mal fets. Encara que les dones tenen un element extra a tenir en compte: els talons. Hi han topat de cara multitud d'actors i actrius, així com representants de qualsevol tipus al llarg dels temps. I avui l'anècdota de la jornada, la caiguda de morros, ha estat protagonitzada per María Ángeles García Antón, la representant de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. A punt de caure, Letícia i els membres de protocol l'han salvat d'una llet (també coneguda com a "galeta") descomunal.