Brutal la monarquia danesa una vegada més. La corona del Regne de Dinamarca és, potser, de les més responsables i eficaces del món, doncs té un suport massiu de la ciutadania, que sempre els recolza amb Margarida II com a reina, la qual va ser la que va desposseir quatre dels seus nets dels títols de príncep, per a així oferir una imatge més refrescant de la institució... I també compta amb royals top com Frederic, Joaquim o la princesa Beneta, la qual és la germana de Margarida. Tots són molt exemplars... i molt esportistes.

Casament Federico Mary Dinamarca GTRES
Casament Frederic Mary Dinamarca GTRES

Sempre ha estat coneguda l'afició, principalment, del príncep Frederic al món de l'esport. Li encanta veure'l per la tele i veure'l en directe, però especialment destaca a la pràctica. En un tour turístic que va poder realitzar EN Blau per la capital danesa, Copenhagen, ens vam poder assabentar que l'hereu del tron danès és un fidel aficionat al running. I no és que faci running als jardins del seu Palau Reial, no. El futur rei de Dinamarca no s'amaga i corre pels carrers de la ciutat davant dels nassos dels ciutadans. Diverses vegades li han tirat fotos, però mai com en l'última vegada...

Federico de Dinamarca Twitter
Frederic de Dinamarca Twitter
Federico de Dinamarca GTRES
Frederic de Dinamarca GTRES

I és que Sa Altesa Reial, el príncep Chrsitian i el príncep Vincent (els seus dos fills) han corregut pels carrers de Copenhagen en una cursa popular. Però no ha estat una cursa popular qualsevol, sinó una que organitza cada any Frederic. És la Royal Run (cursa de la reialesa) i es tracta d'un esdeveniment benèfic que consta de tres proves. La primera d'elles és una caminada, a la qual després se li uneixen una cursa de 5 quilòmetres i una altra de 10. El gran protagonista de la Royal Run aquest any ha estat Vincent que, tot i no guanyar la prova, ha demostrat ser el membre de la Casa Glücksburg que més en forma està, quedant per davant del seu pare i del seu germà.

Els 4 fills de Federico i Mary de Dinamarca RRSS
Els 4 fills de Frederic i Mary de Dinamarca RRSS

Com a bon pare, Frederic s'ha mostrat molt orgullós del seu fill Vincent i ha volgut agrair als 95.000 participants de l'esdeveniment la implicació d'aquest any, que ha estat massiva després de ser el primer any postpandèmia. Entre més anècdotes, hem pogut a veure una Mary Donaldson eufòrica repartint complicitat amb els seus fills, especialment amb Josefina de Dinamarca, la petita de la casa, la qual lluïa unes trenes molt especials i que li quedaven a les mil meravelles. La cita ha servit per a, encara més, apropar la monarquia a la ciutadania corrent, que ha pogut fer-se tota mena de selfies amb Frederic, Mary i els seus fills. I tot sense comptar amb un ampli dispositiu de seguretat: no els ha fet falta. Que prenguin nota Elionor i Sofia: ens entusiasmaria veure-les corrent, per exemple, la mitja marató de Carabanchel.