Hi ha una frase que diu que éramos pocos y parió la abuela. A Letícia ara mateix se li podria aplicar. Perquè no només ha de veure i patir com el seu examant Jaime del Burgo publica imatges i missatges compromesos sobre la seva relació adúltera estant ja ella amb Felip, sinó que ara ha sabut que algú més a qui ella detesta també té en el seu poder una sèrie d'imatges compromeses. Ho explica l'escriptor Joaquín Abad al llibre Juan Carlos y Letizia. Dos biografías paralelas que s'acaba de publicar.

llibre
 

En l'obra, l'autor explica diferents moments poc sabuts de l'asturiana des que va aterrar a la família dels Borbons i alguns capítols són certament sucosos, com el que explica l'existència d'unes imatges que Letícia no vol que es vegin ni en pintura, unes imatges "como Dios la trajo al mundo". Segons diu el cronista, "Juan Carlos tiene fotos de Letizia", i no unes de qualsevol. Unes imatges de quan Letícia encara era republicana i es buscava la vida amunt i avall, per exemple, anant a viure i treballant a Mèxic, on va vendre cigarretes i on va fer de model per algun artista que la va dibuixar sense res de roba. Imatge que després apareixeria en un dels àlbums del grup Maná, de qui és líder el cantant Fher Olvera, de qui es diu que va mantenir una relació amb ella. "Un caballero no tiene memoria", va dir ell en ser preguntat. "Letizia era una periodista muy aguerrida, con mucho garbo y mucho conocimiento, incluso a veces polémica. Pero nosotros la conocimos... La verdad es que la conoció Fher, más que nada", va dir un altre component del grup.

Letícia va tornar a coincidir amb Olvera a Còrdova, fa cinc anys, entregant les medalles d'or al mèrit en Belles Arts que atorga el ministeri de Cultura. Entre els guardonats hi havia els actors Andy García i Juan Echanove, músics com Luis Eduardo Aute, Lolita o José Luis Perales i grups com els Hombres G i els esmentats Maná. Com dèiem, Letícia apareix com a model al disc Sueños líquidos. Era el 1996, quan una jove estudiant viatjava a Mèxic per fer un màster en comunicació social i coneixia un pintor cubà, Waldo Saavedra, que la va voler immortalitzar nua de cintura en amunt en un quadre, conegut com 'La Maja'. Després de l'anunci de compromís entre Felip i Letícia, segons explica l'autor del llibre, Saavedra es va veure obligat a entregar tots els esbossos originals d'aquest nu. Però segons es revela, "todas las fotografías comprometedoras de Letizia están en posesión de su suegro Juan Carlos". Vaja, en mans del seu pitjor enemic. "Estas imágenes han llegado a manos del emérito y todavía las conserva debido al pasado controvertido de Letizia y la preocupación por mantener la imagen irreprochable de la Corona".

leticia desnuda
 
leticia quadre
 

Veuran alguna vegada la llum les imatges originals de Letícia como Dios la trajo al mundo?... Tot depèn de si a Joan Carles li dona per estripar-ho tot i li puja la mosca al nas, i carregar contra el seu fill Felip i la seva estimada jove Letícia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!