Letícia ha preparat la seva revenja a foc lent i li ha sortit rodona. Quan Felip va presentar a qui es convertiria en la seva esposa, Joan Carles el va voler obligar a renunciar a ella, però el jove s'hi va negar. El llavors rei no podia tolerar que el seu fill es casés amb una plebea, divorciada, de pares també divorciats i, a més a més, presentadora d'informatius. Tenia tots els ingredients per destrossar la Corona amb el temps. Tanmateix, la llavors princesa d'Astúries va demostrar que estava preparada per al lloc.

L'actual reina s'ha convertit en la royal més aclamada a tot el món. Destaca la seva elegància i el seu comportament en tota mena d'actes. És exemplar. I és que a Letícia li agrada tenir-ho tot apamat, no dona marge a l'error. És freda i calculadora, unes virtuts per a segons quines situacions, però grans defectes per a altres. A la dona de Felip li falta proximitat. Com que no pertany des de petita al món de la reialesa se suposava que donaria una imatge més quotidiana, amb tot això, ha apostat per allunyar-se de la ciutadania.

Felipe i Letizia en el cinema
Felip i Letícia en el cinema

Encara que diguin que en les distàncies curtes és encantadora, els espanyols la defineixen com una dona de maneres arrogants, expressió hermètica, somriure forçat, posats bruscos, controladora i poc simpàtica. Controla a qualsevol que s'hi dirigeix, sigui de la seva família o un ciutadà anònim. Fa preguntes tan intimidatòries que ningú no sap què contestar, ni les seves pròpies filles no s'atreveixen a obrir la boca quan els pregunten alguna cosa i ella és a prop. A les xarxes socials van recuperar un moment en què una senyora preguntava a Elionor quina carrera li agradaria estudiar, l'adolescent molt dubtosa no sabia què contestar, però no perquè tingués resposta, sinó per les conseqüències que podria desencadenar. Ràpidament, Letícia va preguntar a la senyora i va contestar per l'adolescent.

Quan Letícia ha visitat alguna escola a principi de curs, els nens la miren amb por. En el moment en què s'apropen, busquen ràpidament la seva mare o professora. Alguns han acabat plorant. Mai no se la nota ni còmoda ni relaxada, i és que tot es redueix al mateix: li falta naturalitat.

Letícia fa plorar un nen en un cinema: "No estem treballant"

Letícia ha deixat clar que dona suport a la cultura i l'apassiona. Molts caps de setmana ha compartit una jornada de cinema amb Felip i amb les filles. Quan eren petites, les portaven a veure pel·lícules infantils. Precisament, cal remuntar-se al 2014, en una sala de cinema de Madrid, en la qual va tenir lloc un fet insòlit amb un nen.

Felipe i Letizia en el cinema EFE
Felip i Letícia al cinema EFE

"Abans de començar la pel·lícula, un nen els va demanar de fotografiar-se amb ells. 'Ara no podem. No estem treballant', va dir Letícia al nen. La reina reacciona amb malaptesa. Creu que no té el requisit de comportar-se amb enteresa. Quan no està en un acte oficial, la reina espera que la gent actuï com si ella no hi fos. Sense pensar en la desil·lusió d'un nen, que pot transformar-se en desil·lusió massiva".

Felip es va avergonyir de l'actitud de la seva dona i va ser ell qui li va demanar disculpes al menor. "Felip es va apropar al nen i es va disculpar. Li va dir que si es feien una foto amb ell, els altres nens en voldrien una i aquell dia estaven allà per veure la pel·lícula. Va excusar la seva esposa".