"Felipe y Letizia han bajado al barro". La frase l'hem llegida a una coneguda publicació, i tot i que respecta certa literalitat, tampoc va exempta d'intenció. El titular resumeix la visita oficial del rei i la reina d'Espanya a Los Alcázares, Múrcia, una zona especialment afectada després de les inundacions causades per la gota freda. Abans havien passat per Oriola, Alacant, aclamats per un públic absolutament entregat a la causa (amb obsequi inclòs). Un 'baño de multitudes' abans de l'esmentat 'bajar al barro'. Un fang que era el testimoni de la catàstrofe natural, dels efectes del canvi climàtic, de les penúries que ha viscut la població local. Però no només això. També era un malson per a la reina.

Felip i Letícia fang Los Alcázares Europa Press

Felip i Letícia fang Los Alcázares Europa Press

Felip i Letícia fang Los Alcázares EFE

Felip i Letícia fang Los Alcázares EFE

Trepitjar la platja del Mar Menor i acabar amb les sabates plenes de fang semblava una conseqüència ineludible. Però diuen que això preocupava a Letícia des de molt abans del viatge institucional. Les cròniques ens adrecen a una estància del Palau de la Zarzuela: El vestidor. Aquesta vegada l'etern debat de revistes i diaris sobre el 'look' de la reina amagava una decisió trivial: Quines sabates serien les adequades? "Sabiendo que tenía por delante una visita intensa en la que pisaría el barro, la monarca eligió un zapato confortable de piel con cadena metalizada". Mocassins negres, vaja. Pel fang. Molt adient. Les xiruques no anaven bé amb la resta del modelet triat per a l'ocasió. La preocupació i el desencís de la reina es resumeixen amb aquesta imatge

Leticia sabates Los Alcazares GTres

Letícia sabates detall fang GTres

Letícia sabates Los Alcazares GTres

La cara de Letícia sembla la d'algú que acaba de trepitjar una incòmoda i pudenta sorpresa. Entre el fàstic i la molèstia. Però, què esperava? D'altres mitjans expliquen que el calçat escollit ja l'havíem vist. Que és l'equipament oficial per visitar catàstrofes, com els incendis de Madrid i Gran Canària. Mocassins, repetim. Potser ho tenia tot preparat, i buscava la foto de "bajar al barro". Una taca per guanyar-se l'aplaudiment dels seus seguidors. Veient la foto, però, no sembla gaire satisfeta amb la constatació d'una evidència: Caminar a un fangar és 'perjudicial' per a les sabates. Sembla un episodi de 'Barrio Sésamo'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat