El cap de setmana és per descansar, excepte si tens una feina sense horaris: La reina Letícia ho hauria de saber: com a periodista treballaria al ritme de l'actualitat i com a reina ho hauria de fer. Fins i tot cronistes reials tan expertes com Mariángel Alcàzar li han retret que Letícia es creu reina "de 9 a 5", i no a temps complert. Dissabte s'ha saltat dos actes, un protocolari i un popular, als quals hauria d'haver assistit com a deferència al nou president i a l'esport femení. Dissabte es va saltar l'acte institucional més important del rei d'Espanya: la presa de possessió de Pedro Sánchez. Un altre cop surt perdent la comparació amb la seva sogra Sofia:

sofia rajoy presa possessio efe

EFE

A Espanya no hi ha una normativa sobre el paper del cònjuge del cap de l'Estat. La reina Sofia acostumava a ser present en aquest moment essencial per a la monarquia. Potser Letícia està en contra que el president electe hagi de prometre el càrrec al Palau del rei i no al Congrés, com seria lògic. Però ha decidit fer-li el lleig al seu company de classe Pedro Sánchez. Letícia Ortiz Rocasolano estudiava a l'Institut Ramiro de Maeztu de Madrid al mateix curs que el president d'Espanya. Tots dos tenen la mateixa edat, són del 1972, es coneixien de classe i per deferència, quan Sánchez va ser preguntat per l'odi entre Letícia i Sofia es va limitar a dir "En todas las casas cuecen habas". Letícia podria haver tingut alguna relació amb el guapo i jove Sánchez però es va enamorar del seu professor, que va acabar convertit en el seu primer marit.

Pedro Sánchez promet carrec Rei EFE

EFE

L'absència de la reina és, segons fonts de Zarzuela, un gest “sense importància”, ja que es tracta d'un “acte del rei” tal com estava contemplat en l'agenda de la Casa Reial. Zarzuela sempre experta en teatrets i excuses. La infanta Elena no es divorcia sinó que "interromp la convivència conjugal", el rei Joan Carles no està de safari amb l'amant sinó "ocupat" i Letícia i Sofia són íntimes. Hores més tard, es jugava la final de la copa que porta el seu nom a Mérida, Extremadura, a uns 300 km de Madrid. Podria fer servir d'excusa que no podia ser als dos llocs, tot i que era possible, però és que no va anar a cap dels dos. La llotja de la final que van guanyar les futbolistes del Barça lluïa així:

llotja copa reina efe

EFE

El president socialista d'Extremadura i el president de la Federació de Futbol. Només va faltar que aquest nou president del futbol, que irònicament és calb i es diu Rubiales, intentés prohibir la senyera durant la celebració. Té delicte que Javier Tebas, proper a l'extrema dreta, quedi com un moderat recordant que la senyera és un símbol de tots els catalans. Doncs Letícia tampoc no va anar a lliurar la copa com han fet el seu marit i el seu sogre en totes les edicions de la copa masculina. 

final copa reina EFE

EFE

Segons la web de Zarzuela, Letícia cobra de sou 130 mil € l'any, tenint-ho tot pagat. Si no és capaç ni de recolzar aquestes noies, de què serveix tenir reina?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat