Dia de la Constitució, festiu a tot Espanya, no es fan les habituals tertúlies polítiques de dijous, tothom parla de l'últim vestit de Letícia. Bon moment perquè passi desapercebuda una bomba sobre la Casa reial: El juez contempla la libertad del comisario Villarejo bajo pulsera telemática. El diari El Mundo publica aquesta notícia de tribunals i ningú li presta l'atenció que mereix. És vox populi que el comissari Villarejo exigeix sortir lliure després d'un any en presó preventiva i amenaça de treure les cintes amb els àudios de Letícia parlant per telèfon amb el condemnat per corrupció Javier López Madrid. L'Audiència Nacional contempla excarcerar-lo amb mesures provisionals. Mesures com fer-lo comparèixer al jutjat, retirar-li el passaport o controlar-lo amb una polsera telemàtica.

villarejo captura la sexta

La Sexta

Els advocats del policia han demanat en dues ocasions l'excarceració i la fiscalia s'hi ha oposat per la "falta de col·laboració" de Villarejo en afers de "seguretat nacional". El jutge, que coneix les pressions de Villarejo, insisteix en la polsera telemàtica que s'aplica només a condemnats per sentència ferma. Institucions Penitenciàries, segons El Mundo, no veu bé que si s'allibera l'expolicia se li col·loqui un enginy al canell o al turmell per saber on para a cada moment. A les clavegueres hi ha cobertura? 

reis consittucio efe

EFE

Letícia s'ha vestit de vermell Espanya per l'acte formal dels 40 anys de la Carta Magna. La reina consort podrà seguir en la penombra, oculta rere el cap de l'Estat i el seu immens poder. La justícia es planteja alliberar el comissari Villarejo que amenaçava descobrir els secrets de Letícia. Tots a casa per Nadal. Villarejo tindrà un lloc a la taula parada de Zarzuela, entre Joan Carles i Letícia. I brindaran per la Constitució.