Una de les característiques que van lligades a la reina Letícia, des de sempre, és el seu control exhaustiu en tot. En matèria d'alimentació, per descomptat, però també què fan, diuen i com surten les seves filles, què ha de fer el seu marit i qualsevol cosa que passi a palau. Ella talla el bacallà i no hi ha qui li faci ombra. Si l'asturiana és una persona que controla tot el que fa el seu entorn, amb ella, amb la seva imatge, també. La Letícia Ortiz que coneixíem fa uns anys, quan es va enamorar de l'aleshores príncep Felip, no té res a veure amb la imatge que ara projecta la reina espanyola. I és que a ningú se li escapa que la reina ha fet com aquella protagonista de la cançó d'Emilio Aragón dedicada a una tal Paloma: "Le gusta la cirugía. Ha pasado tantas veces por quirófano que no la conocía".

Leonor graduación con Letizia y Felipe
La família reial / @CasaReal

Letícia ha passat moltes vegades pel quiròfan. El bisturí no li és aliè i els cirurgians estètics han fet l'agost amb una dona que sovint apareix amb un nou retoc. I ara el diari El Mundo ha posat l'accent en una imatge que no ha passat desapercebuda i que és l'habitual de Letícia els darrers temps. El nou rostre de Letícia, si té una característica que la diferencia de com la recordem d'anys enrera és aquesta: les seves celles cada vegada estan més aixecades, cada vegada les té més amunt. Només cal comparar qualsevol fotografia actual amb d'altres d'èpoques passades. Mentre que a la majoria dels mortals se'ns van caient, com tota la resta, a ella "se le van levantado como si estuvieran a punto de echar a volar en cualquier momento".

leticia celles gtres
Letícia, celles amunt / GTRES

Letícia ja portava de sèrie un tipus de cella "altiva" que sempre li ha donat un aspecte de certa suficiència o superioritat moral amb respecte la resta. Però l'esmentat mitjà no es talla a l'hora de definir les celles de Letícia com a dues parts de la seva cara que "no solo parecen haber vencido a la ley de la gravedad, sino que suben y suben como el precio de la cesta de la compra". Per què? Evidentment, "tras esas miradas con un puntillo a malvada de cuento infantil, no hay más magia que la de la estética". I és que els anomenats "foxy eyes" estan de moda. La mirada felina de la reina n'és una prova, amb aquesta voluntat de tenir una mirada menys esgotada i sí més ferma. Però que vagi amb compte, avisen els experts consultats, perquè si no, el risc de fer-se un estrip és molt elevat. O li posa fre al tema, o Letícia provocarà l'efecte contrari del desitjat: "Cuando se sobreelevan, puede dar como resultado una imagen antinatural como de 'villano' de cuento", diu una experta.

DL u532961 196
Letícia, amb Paloma Rocasolano i Sofia / GTRES

Aquesta imatge, per l'efecte de la posició del dit de Paloma Rocasolano, sembla com si la mare de Letícia volgués tocar la cella de sa filla per avisar-la. I un avís és el que fa una especialista en la matèria consultada pel citat mitjà: "debe aplicárselo en su justa medida para abrir la mirada, porque, en exceso, dan un aspecto felino o maléfico no deseado. Si no se pincha correctamente, nos podemos encontrar con esas cejas de Mefisto, que quedan bastante mal porque son como de un diablo". Un altre especialista en la matèria posa damunt la taula que de vegades, aquestes celles de diable "se deben a una mala técnica en el uso de la toxina botulínica en el tratamiento del tercio superior, que hace que se descompensen los músculos elevadores de la ceja de los depresores, consiguiendo un efecto de ceja picuda poco estético". Una moda en la que ha caigut Letícia de quatre grapes. Però que vigili o aviat no tindrà expressivitat en la mirada i aquestes celles elevades al màxim faran que sembli un robot a l'hora de mirar i gesticular.