Letícia ha tornat de Cuba com tots els que hi viatgen: cansada. Només té una aparició pública en tota la setmana, la de dimarts a dos espais de Madrid: el Rastrillo benèfic i el Museu d'El Prado. Típiques fotos amb la seva sogra per fer creure que comparteixen alguna cosa més que l'aversió a Joan Carles. Però els fotògrafs de Zarzuela no han aconseguit ni una instantània de complicitat entre les reines. Ni es miren:

leticia reina sofia rastrillo efe

EFE

infanta pilar rastrillo gtres

GTRES

El moment més penós és quan la infanta Pilar diu a Espejo público que la reina és com ella, "muy gastona" i que compraran molt amb fins benèfics. La germana de Joan Carles ha evadit impostos en paradisos fiscals segons els Papers de Panamà. Però el que han gastat no arreglarà cap ONG: un jersei de 30 euros, dos pessebres, bijuteria de 10 euros i unes llums de Nadal de 40 euros. El pitjor és que en topar-se amb una paradeta de cosmètics naturals fets per unes monges, ni han comprat. Letícia gasta cremes cares i cirurgia estètica i passa de remeis de sor. I per pena, qui ha fet la reverència és la que es desviu pels desafavorits: la monja.

leticia monja EFE

leticia monges GTRES

leticia prado efe 1

leticia prado efe 2

EFE

Letícia viu millor amb el poder, amb els Palaus i no amb els MENAs. Amb Javier Solana a El Prado estava més somrient. Una altra dura setmana de treball de la reina. No farà ni un acte oficial més. La feina amb els pobres, que la facin les monges.