Importants canvis per a Leonor aquest 2023, on deixarà de ser una adolescent per ser tota una dona. El proper 31 d'octubre complirà la majoria d'edat i haurà d'assumir una sèrie de responsabilitats, ja no es podrà deslliurar tan fàcilment dels actes institucionals. El proper 20 de maig acabarà la seva etapa escolar a l'UWC Atlantic College de Gales, i la segona quinzena d'agost realitzarà el primer curs de la formació militar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa. Seguirà els mateixos passos que el seu pare, passarà per tres exèrcits, un per any, fins a acabar com a militar de professió per a, arribat el moment, ser capitana de Terra, d'Aire i de l'Armada.

No obstant això, el pla d'estudis serà diferent per a ella i s'adaptarà a les seves necessitats. A més, en aquesta nova aventura no estarà sola. Com ja va succeir amb Felipe, l'hereva al tron tindrà al seu costat diverses persones que li brindaran suport i la guiaran en aquest camí. Aquest grup comptarà amb una coordinadora que exercirà de tutora i de mentora.

leonor acte creu roja efe
leonor acte creu roja efe

Es tracta de dues dones. Haurà de triar entre la general Patricia Ortega i la tinenta coronel Margarita Pardo de Santayana. Són les dues persones més preparades per acompanyar a la princesa d'Astúries en la seva formació castrense.

Així són les dues dones que acompanyaran a Leonor en la seva formació militar

A l'estiu de 2019, Patricia Ortega es va convertir en la primera dona en arribar a General en un cos militar. Cap dona no havia assolit tal distinció fins ara. Ho feia com a general de brigada del cos d'Enginyers Politècnics de l'Exèrcit de Terra general de brigada del cos d'Enginyers Politècnics de l'Exèrcit de Terra.

Patricia Ortega EFE
Patricia Ortega EFE

Ortega és enginyera agrònoma amb l'especialitat d'Indústries Agroalimentàries per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i actualment és directora del Laboratori d'Enginyers de l'Exèrcit en l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA). En l'exèrcit ha exercit la funció de Sotsdirecció General de Projectes i Obres de la Direcció General d'Infraestructura fins a 2014. També se la va destinar en la Direcció d'Infraestructura de l'Exèrcit de Terra.

Al llarg de la seva carrera militar, Ortega ha estat condecorada amb l'Encomanda, Creu i Placa de la Real i Militar Ordre de San Hermenegildo, la Creu al Mèrit Militar amb distintiu blanc, la Creu al Mèrit Naval amb distintiu blanc i la Creu al Mèrit Aeronàutic amb distintiu blanc.

Casa Reial busca una persona jove i capacitada per a aquest lloc perquè la diferència entre elles no sigui tan gran. Margarita Pardo de Santayana. És filla de l'ExCap d'estat Major de l'Exèrcit de Terra Alfonso Pardo de Santayana, que va destinar el servei militar al segle XXI.

Pardo és una gran coneguda de Casa Reial, ja que treballa per a ells en el Quart Militar, és l'única dona present de 65 homes. Un organisme que depèn íntegrament del Rei i són del seu total confiança.

Margarita Pardo
Margarita Pardo