Leonor no viu aliena als rumors sobre l'imminent divorci dels seus pares. La princesa era molt petita quan els seus pares van passar una important crisi que gairebé va acabar en ruptura. Tenia vuit anys i era molt fàcil enganyar-la. Veia que els seus pares estaven més distants, s'evitaven, i discutien amb més facilitat, tanmateix mai no va saber el motiu de la història real. Davant de les nenes sempre van mantenir les formes, com si fossin un matrimoni que s'estima i es respecta. Amb la seva majoria d'edat i fora de Zarzuela, la princesa parla amb els seus companys i també està al dia de totes les notícies, així que des de fa uns mesos, com la resta d'espanyols, ha estat coneixedora dels problemes dels seus pares.

Letizia i Felip VI
Letizia i Felip VI

Jaime del Burgo ha destapat que el veritable problema en el matrimoni ha estat una infidelitat, o algunes. Segons ell, Letizia li va ser infidel a Felipe amb ell durant diversos anys. La reina mai no va estar enamorada del rei, però quan se li va presentar el príncep a casa de Pedro Erquicia, i va veure que tenia un interès en ella, no va voler perdre l'oportunitat. La mare de Leonor i Sofia és una dona molt ambiciosa, podia molt més imaginar-se ser la dona més poderosa del món.

La relació entre Felipe i Letizia està totalment trencada

La princesa se sent totalment decebuda amb la seva mare, amb qui demostrava una gran proximitat, també la infanta Sofia. Ara es mostren molt més properes al seu progenitor, una persona que ha patit molt. En aquella època eren molt petites i entenen perfectament que no se'ls expliqués la veritat si el motiu real era aquest. Tanmateix, no entenen com amb el pas dels anys, si la relació ni tan sols funcionen els han enganyat d'aquesta manera.

Felipe, Letizia i Leonor casa Jesus
Felipe, Letizia i Leonor casa Jesus

Segons diversos experts en Casa Reial, Letizia i Felipe només mantindrien les formes davant dels compromisos institucionals, però en totes les seves aparicions, la complicitat brilla per la seva absència. Fa 12 anys que el matrimoni està completament trencat. Així ho assegura Pilar Eyre, que a més s'atreveix a apostar fort per un imminent divorci, concretament a partir d'abril de 2025, quan la infanta Sofia ja es major d'edat. Ara per ara, els reis haurien decidit seguir l'exemple de Juan Carlos i Sofia i optar pel cessament de la convivència.

Si no fos per Jaime del Burgo ningú no s'hauria adonat d'aquest paperot, ni tan sols Leonor i Sofia. I és que es creia que la crisi de Felipe i Letizia era per la mala situació de la corona en aquella època. Les malifetes de Juan Carlos i el famós cas Nóos que va involucrar Iñaki Urdangarin.