El bateig és un sagrament cristià que simbolitza la purificació del pecat i l'entrada a la comunitat cristiana. És un ritu d'iniciació important per a molts cristians. I Kim Kardashian ho ha fet a una edat molt avançada. Als seus 38 anys, la dona va informar que va ser batejada a Armènia. El 7 d'octubre es va donar a conèixer que els seus tres fills menors van rebre el sagrament en aquest país i ara se sap que ella també. Els avantpassats del mort Robert Kardashian, pare de la també model, eren d'Armènia.

El bateig de Kim Kardashian va tenir lloc en un viatge que va realitzar amb tota la seva família a Armènia el 2019. El cognom Kardashian, de fet, és d'origen armeni, així que tenia un significat especial tant per a ella com per a tres dels seus fills el ser batejat a la Catedral d'Etchmiadzin. Això sí, qui estava present però no va rebre el sagrament va ser la seva primogènita, North West, ja que ella havia estat batejada prèviament en una església apostòlica armènia del segle XII a Jerusalem.

"Gràcies Armènia per un viatge tan memorable. Quina benedicció haver estat batejada juntament amb els meus fills a la Seu Mare de Santa Etchmiadzin, la catedral principal d'Armènia, a la qual en ocasions es coneix com el Vaticà de l'Església Apostòlica Armènia i que va ser construïda l'any 303 dC", va escriure l'empresària i influencer en el seu Instagram. Ja alguna cosa tenen en comú Meghan Markle i Kim Kardashian, i és el sagrament del baptisme, encara que en el cas de la duquessa de Sussex no va haver d'anar a Israel, sinó que la família reial britànica se la va emportar al Regne Unit. Dos mesos abans del seu casament amb el príncep Harry, l'exactriu va ser batejada en una cerimònia privada de menys d'una hora oficiada per l'arquebisbe de Canterbury a la Capella Reial. El curiós és que ni tan sols fa falta estar batejat per casar-se per l'Església Anglicana, si bé la notícia va ser bastant estesa, ja que se sabia que Meghan havia estat criada com a cristiana. Al baptisme va seguir immediatament una altra cerimònia: la de la seva confirmació, també oficiada per l'arquebisbe Justin Welby.

El bateig dels fills i Kim Kardashian va ser molt privat

Tot i que té acostumats als seus més de 150 milions de seguidors en xarxes socials a compartir gairebé cada segon de la seva vida, l'empresària no va publicar massa sobre el moment del baptisme dels seus fills, del qual només ha ensenyat una imatge de la catedral en la qual s'ha celebrat en les seves històries d'Instagram.

L'edat no és obstacle per realitzar el baptisme

Hi ha ocasions en què els pares permeten que siguin els seus fills i filles qui prenguin la seva elecció molt més endavant en les seves vides o, senzillament, la religió no és un eix en les seves vides i prefereixen que, de ser el seu fill o filla religiós, que ho descobreixi quan tingui més consciència del que significa, tal com va passar amb Kim Kardashian i Meghan Markle.