Catalina de Gal·les i Kate Middleton són sinònims. Són la mateixa persona. I porta un tros de verdura en el seu abillament en l'últim acte que ha fet la princesa de Gal·les i futura reina d'Anglaterra. Ull, perquè tenim tots els detalls i el significat d'aquest porro esfilagarsat que ha portat la dona de William en la visita dels comtes de Chester al primer batalló dels Guàrdies Gal·lesos a Windsor.

Kate Middleton GTRES
Kate Middleton GTRES

I no és que a la princesa consort li hagi caigut un mos de minestra de verdures o hagi hagut d'escopir un kebab en mal estat, sinó que Middleton ha lluït un porro com a picada d'ullet al seu poble i a la monarca més longeva de l'Europa moderna, Elisabet II.

Catalina de Gales GTRES
Catalina de Gales GTRES

El significat del porro està relacionat amb la llegenda de Cadwaladr. I és que en el segle VII el rei Gwynedd va ordenar als seus homes que lliguessin un porro a la seva armadura amb tal de poder distingir cadascun dels seus plebeus de l'enemic en la batalla. Aquesta pràctica s'ha mantingut fins a l'actualitat a fi d'instruir els guàrdies a utilitzar porros el dia de Sant David, consolidant així l'estrambòtica pràctica. Un detall, el del porro, que no és la primera vegada que una membre de la reialesa britànica vesteix. El seu precedent és ni més ni menys que el d'Elisabet II.

Detall del porro Kate Middleton GTRES
Detall del porro Kate Middleton GTRES

Un regal molt especial

The Queen Elizabeth va rebre al seu temps aquest porro de part dels Guàrdies Gal·lesos, pel qual en van pagar 12 penics cada un. En gairebé totes les seves visites al regiment, la sobirana lluïa aquest símbol, que ara ha heretat la dona del seu net, lluint-lo amb el màxim dels respectes. Però la cosa no queda aquí: la tradició i la llegenda del porro està tan arrelada a la cultura anglesa que fins i tot el príncep hereu ha arribat a oferir porros als oficials i guàrdies. No, no és que vagi emporrat: tot té una explicació, per sort.

Parla el majordom de Lady Di

Més enllà de l'acte oficial d'ahir amb els Guàrdies Gal·lesos, Kate Middleton segur que s'ha assabentat de l'última hora de 'La Firma'. I és que ahir a 'Viajando con Chester' l'entrevistat de Risto Mejide va ser Paul Burrell. La qüestió és que no es va tallar un pèl: Burrell va explicar les mil i una del seu passat a Buckingham Palace i va deixar fregits Charles i Harry, elogiant així el príncep Guillem, del qual diu que serà un gran rei i que està "net". De Carles d'Anglaterra la va dir grossa: va explicar que un dia li va començar a cridar de males formes i fins i tot li va tirar un llibre amb molt mala llet contra el seu cos, que, per sort, va poder esquivar. "Et demano que menteixis per mi. Sí, soc el príncep de Gal·les. Un dia seré rei d'aquest país i tu faràs el que jo digui. Jo pago el teu sou i tu faràs exactament el que et demano". Surrealista.

Paul Burrell, majordom de Lady Di QUATRE
Paul Burrell, majordom de Lady Di CUATRO