Kate, Kate, Kate. Mig món no parla d'una altra cosa ni d'una altra persona. La princesa de Gal·les és la dona més buscada del planeta. La seva desaparició per motius de salut, oficialment una operació abdominal de recuperació lenta i feixuga, ha desembocat en un merder de dimensions majestàtiques. La pressió per saber d'ella i del seu estat ha provocat moviments erràtics, absurds i inquietants: la famosa fotografia retocada, per exemple. Carregar-se la reputació i la credibilitat és així de senzill, també temerari i inexplicable. Ha generat un ambient tan crispat i propici per a l'especulació que ara no hi ha qui arregli el desastre. Aquesta crisi deixarà cicatrius. I de les grosses. 

Cicatrius, precisament, és el que molts pensen que són els motius de la dona de Guillem d'Anglaterra per evitar aparèixer en públic de manera clara i definitiva. I això no inclou, evidentment, el vídeo de la parella reial sortint d'una botiga a Windsor, el passat dissabte: ningú es creu que sigui ella, malgrat els comunicats de la Casa Reial britànica o del sensacionalista The Sun. Dèiem de les cicatrius, sí, però no pas causades pel bisturí al seu abdomen, sinó més aviat per haver-se retocat la cara. Una operació d'estètica de grans dimensions, i que vol amagar fins que hagi passat un temps convenient per distreure l'atenció del personal. Un extrem absolutament impensable en aquests moments: Kate serà examinada de dalt a baix el dia que, per fi, deixi de jugar al gat i a la rata. 

Kate i Guillem The Sun
Kate y Guillermo / The Sun

La gola pregona especialitzada a esbombar nous documents gràfics sobre Kate Middleton és un mitjà rosa nord-americà, TMZ. Ells s'han apuntat tots els gols de les darreres setmanes. A Anglaterra, mentrestant, la situació és diferent. I resulta curiós: hi ha molta menys informació sobre la parella de prínceps que fora de les seves fronteres. Per això passen coses com les que explicava fa uns minuts Pilar Eyre a TV3: la truquen col·legues periodistes britànics per assabentar-se de les novetats dels seus royals. I Eyre, clar, és una número 1, també en l'àmbit internacional. La seva opinió i les seves fonts la converteixen en una veu necessària i de garanties: és per això que la bomba que ha deixat anar al 'Tot es Mou' d'Helena Garcia Melero és demolidora.

Pilar Eyre Youtube
Pilar Eyre / Youtube

Eyre explica tota la veritat: s'abona a la teoria de l'amant de Guillem, la famosa Rose Hanbury, examiga de la Kate: "Creo que Kate ha tenido un problema de salud mental, quería dejar a Guillermo por su infidelidad. No puede aguantarlo". Clar i català. "No quiere ser una Diana de Gales, tampoco una Sofía de Grecia". La Pilar, imprescindible. El vídeo paga la pena. Com tot el que fa. 

Kate  Guillermo GTRES
Kate i  Guillem / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!