Els rumors d'una possible reconciliació entre els ducs de Sussex, el príncep Harry i Meghan Markle, i la Família Reial britànica han tornat a sorgir recentment, generant una onada d'especulacions en els mitjans de comunicació. Segons informes, Meghan Markle estaria intentant arreglar les coses amb la seva cunyada, Kate Middleton, mentre que Harry estaria obert a reprendre les seves obligacions reals, però amb una condició.

Harry i Meghan: un retorn a la monarquia?

Després d'un viatge al Canadà per participar en un esdeveniment d'entrenament dels Jocs Invictus One Year to Go, on van anunciar el rellançament del seu podcast cancel·lat, 'Archetypes' i el rebranding del seu lloc web Sussex.com, els rumors d'un possible retorn a les obligacions reals han guanyat força. Fonts properes a la parella van assegurar a 'Page Six' que Harry estaria disposat a reprendre els seus deures reals només si "el seu pare li demana ajuda", la qual cosa indica un possible canvi en la radical postura dels ducs de Sussex.

El camí cap a l'emancipació d'Harry i Meghan de la Corona britànica es va iniciar el gener de 2020, quan van anunciar el seu desig d'assolir la independència financera. Malgrat que la reina Isabel II va mostrar certa empatia cap a la seva intenció de forjar una nova vida com una parella jove, el procés formal de la seva desvinculació de la Família Reial va requerir més d'un any per concretar-se, ja que no va ser sinó fins al 19 de febrer de 2021 quan es va realitzar l'anunci oficial de la seva sortida de 'La Firma'.

Tanmateix, malgrat que Meghan i Harry han tingut trobades breus amb la família reial en els últims anys, com la seva assistència al funeral de la reina el 2022 i a la coronació de Carles III, recents esdeveniments han suscitat especulacions sobre un possible retorn de la parella al si de la monarquia. En particular, el sobtat viatge d'Harry per visitar Carles III fa alguns dies, aparentment motivat pel diagnòstic de càncer del rei, ha avivat les esmentades especulacions.

Kate Middleton es manté ferm: ni perdona ni oblida

D'altra banda, enmig de la incertesa, un informant anònim va revelar a 'OK!' que "Meghan s'ha posat en contacte amb Kate i Carles", insinuant que "s'estan fent moviments per reconciliar-se". De manera sorprenent, una font no identificada citada per Us Weekly fa servir termes gairebé idèntics en un article diferent, en afirmar que "Kate està oberta a reconciliar-se, encara que amb Harry més que amb Meghan". Això es deu que la princesa de Gal·les "encara té alguns sentiments ferits pel que va fer Meghan", i per això ha optat per no respondre a les trucades ni missatges de Meghan, especialment ara que es recupera d'una cirurgia abdominal de naturalesa misteriosa.

Sembla que Middleton no té la més mínima intenció de reconciliar-se amb algú que ha fet malbé la seva imatge i la de la Corona durant els últims quatre anys. No només no perdona les ofenses, sinó que tampoc no oblida les paraules de Meghan. Malgrat les tensions passades, alguns suggereixen que Kate Middleton estaria oberta a fer les paus amb Harry si el seu espòs, Guillem, així ho desitgés. Tanmateix, ara per ara, ella prefereix mantenir-se al marge i confiar que la situació es resoldrà amb el temps.