El rei Joan Carles torna a casa. No per Nadal, com els torrons, sinó en plena primavera. Després de molt de temps fugat a Abu Dhabi, l'emèrit troba a faltar els velers, els tiberis amb els seus amigotes i que els més monàrquics del país li dediquin elogis i aplaudiments. En definitiva, Joan Carles troba a faltar tornar a fotre's dels ciutadans i està disposat a tornar a territori espanyol de manera esporàdica. Poques hores després que es donés a conèixer la intenció de Felip VI de trobar-se amb el seu pare quan aquest torni a l'estat espanyol, sembla que ja hi ha dia perquè el campechano torni a posar un peu a Espanya.

felipe y juan carlos militares
Felip i Joan Carles / GTRES

Segons ha avançat Onda Cero, el Borbó tornarà després de dos anys residint als Emirats Àrabs Units a cuerpo de rey. Quan? Aquest dissabte 21 de maig. El destí seria Galícia, on passaria el cap de setmana a Sanxenxo (Pontevedra). El pare de Felip VI passaria el cap de setmana del 21 i 22 de maig a l'estat espanyol. Veurem si en aquestes 48 hores li dona temps de passar per Madrid per veure el seu fill, com van planificar per telèfon. Els dos Borbons es trobaran a la capital espanyola. Una de les grans incògnites és: passarà pel palau de La Zarzuela? Segons les informacions d'Onda Cero, Felip i Joan Carles es reuniran al palau. Segur que s'abracen molt i es fan molts petons emocionats... Segur. I segur que també el rep la seva estimada jove, la reina Letícia.

joan carles felip leticia gtres
Letícia, Felip i Joan Carles / GTRES

D'ençà que l'emèrit es va començar a desempallegar de les acusacions de corrupteles que penjaven de la seva esquena, i d'ençà que els estaments judicials, fiscalies etc, miren cap a una altra banda de manera miserable, va començar a planejar la seva tornada a l'estat espanyol. Aquests plans han generat tensió entre La Zarzuela, La Moncloa i el mateix clan dels Borbons. Finalment, l'acord per tornar a Espanya va acabar tancat amb una condició: l'emèrit seguiria residint als Emirats i visitaria Espanya "amb freqüència". La trobada entre tots dos promet. Segur que tothom estarà analitzant amb lupa els gestos que es fan o es deixen de fer, els gestos i les cares que posen i la hipocresia que segur que es desferma amb la trobada. Però la visita fugaç de Joan Carles a Espanya implica una altra derivada, com bé han apuntat, qui si no, els genis d'El Jueves. Una recomanació, un avís, un consell perquè apliquem tots els ciutadans per quan el Borbó hagi aterrat: "Cuidao con las carteras entre el 21 y 22 de Mayo". Sublim:

La xarxa ha embogit i s'hi ha abonat de manera immediata:

La poca vergonya dels Borbons no té límit. I la mà llarga de Juancar, tampoc. Facin cas al consell d'El Jueves: vigilin les seves carteres.