La família Urdangarin-Borbón ha travessat temps difícils, especialment la infanta Cristina, la vida de la qual s'ha vist profundament afectada pel cas Nóos i les seves conseqüències. Després de l'entrada a presó del seu espòs, Iñaki Urdangarin, es va veure obligada a enfrontar nombroses adversitats i a cuidar-se dels seus quatre fills, inclòs el seu fill gran, Juan Urdangarin.

Per escapar-se de l'escrutini públic, la família va trobar refugi a Washington i després a Ginebra, on Cristina va decidir establir-se amb la seva filla menor,Irene. Durant aquests temps difícils, el rei emèrit Joan Carles I va proporcionar suport econòmic a la seva filla, assegurant l'educació dels seus nets, amb l'excepció de Elionor i Sofia, els estudis de les quals són responsabilitat dels actuals monarques.

Juan Urdangarin va ser el que pitjor ho va passar dels seus germans amb el cas Nóos

Juan Urdangarin, el fill gran, va assumir un paper crucial dins de la família, protegint els seus germans i tallant els llaços amb el seu avi, Joan Carles I. Com a defensor del seu pare, va responsabilitzar la monarquia de les dificultats familiars. Fins i tot va arribar a exigir al seu avi Joan Carles que intervingués en el divorci i es fes càrrec de les peticions del seu pare.

Pablo Juan Irene Urdangarin GTRES
Pablo, Juan i Irene Urdangarin GTRES

Unes peticions que no són cap caprici. I és que Juan, quan va esclatar el cas Nóos, és el que pitjor ho va passar dels quatre germans. La vida de Juan Urdangarin es va veure complicada per l'assetjament escolar que va patir durant la seva adolescència, especialment a Barcelona, on els seus companys l'insultaven dins de les aules i els ciutadans es ficaven amb ell al carrer.

Juan Urdangarin no ha abandonat l'ajuda professional

Així les coses, Cristina va haver d'intervenir a l'escola i prendre mesures dràstiques per protegir el seu fill. De fet, aquests episodis desagradables van tenir molt a veure amb la decisió d'anar-se'n als Estats Units. Encara així, la situació no va millorar.

Una vegada instal·lats a Washington, la infanta Cristina va buscar ajuda professional per a Juan, que necessitava assistència mèdica per superar les seqüeles emocionals del bullying. I en el dia d'avui, Juan Urdangarin continua recorrent a aquesta ajuda inestimable i en molts casos necessària per suportar les dificultats emocionals li ha tocat anar vivint, inclòs el divorci dels seus pares.