Juan Urdangarin és el fill gran de la infanta Cristina, té 23 anys i cap ofici conegut. Tampoc no consta que estigui estudiant. Se suposa que té la residència fixada a Madrid però no viu ni a Zarzuela ni amb els seus pares. Cristina a Suïssa i Iñaki a Euskadi. Un vers lliure dins la Casa Reial. La premsa el té menys controlat perquè a diferència dels altres borbons de 20 anys, no surt de festa. Mentre Froilán i Victoria Federica protagonitzen accidents de cotxe i baralles amb navalles, i Pablo Urdangarin juga al Barça, Juan que farà 24 anys aquest any, no se sap què fa. Ha reaparegut a Vitòria celebrant les Festes amb el seu pare i germans i la revista Hola en fa un perfil. La gran novetat és que s'ha aprimat i s'ha deixat barba, sembla un jesuïta, que alguns diuen que és el que vol ser:

Juan Urdangarin IG
Juan Urdangarin IG

Juan és un català de la zona alta de Barcelona i es va escolaritzar en llengua catalana. Ha viscut a diferents països i n'ha visitat uns quants més amb ONG's religioses. Això ha fet que s'especuli que ha heretat la fe ultracatòlica de la seva mare i per això es manté cèlibe. No se li coneix cap parella, home ni dona, cosa que als 24 anys és molt inhabitual. Els cosins Marichalar van de flor en flor i Juan sembla un monjo. La revista Hola precisa: "Es un joven muy religioso y con una enorme conciencia social. Valores que lo han llevado a estar muy unido a su abuela, la reina Sofía y a su tía abuela, princesa Irene, de la que ha heredado su vocación de servicio a los más necesitados". Les fotos acrediten que és molt alt:

La premsa royal el descriu com a guapo i molt Urdangarin en el físic, molt tímid i creient com la infanta: "Muy alto (1,94), con los ojos azules, muy sensible y muy tímido, tiene el carácter de la infanta Cristina, quien, desde muy pequeño, le ha impulsado a abrirse camino en el mundo de las ONGs. Aunque Juan parece haber ido más allá. No es colaborar, es ser uno más, implicarse de lleno viendo y desarrollando los proyectos en el terreno". El que més s'assembla a una ocupació és fer voluntariat a ONGs de la Companyia de Jesús: "En 2018 estuvo colaborando unos meses como voluntario en la fundación del sacerdote jesuita Kike Figaredo en Camboya. Una experiencia que le llevó a ponerse en contacto con ellos para trabajar como voluntario en Madrid.Fue en esta ONG jesuita para la educación y el desarrollo que lleva a cabo proyectos de cooperación en América Latina, África, Asia y Europa, donde hizo las prácticas de su carrera". Va estudiar Relacions Internacionals però no queda clar que acabés la carrera. A Madrid se l'ha vist de copes i fumant a les terrasses:

juan urdangarin fumando EP
Juan Urdangarin fuma EP
EuropaPress 4218945 juan valentin disfruta compania amigas 26 enero 2022 madrid espana (1)
Juan Urdangarin de copes l'any 2022. EP
Juan Urdangarin Elena GTRES
Juan Urdangarin Elena GTRES

Afirmen que vivia entre "entre Gran Bretaña y Madrid". I que l'any 2022 quan els pares es van separar va emprendre un viatge espiritual a l'Índia. El seu caràcter apocat l'ajuda a passar desapercebut per Madrid, on en alguna ocasió es relaciona amb la seva tieta Elena. En cap cas se'l relaciona amb les seves cosines Elionor i Sofia. Letícia manté un teló d'acer entre les filles de Felip i els sis cosins Borbó. Ara Juan Urdangarin ha tornat a Madrid, depurat a l'Índia i disposat a seguir fent el que sigui a què es dedica. Ningú no ho sap ben bé. A Froilán, si més no, se'l veu venir