Als anys 80, quan la monarquia espanyola vivia els seus anys de grandesa, quan tothom els reia les gràcies i se'ls hi feia genuflexions a cada passa que donaven, hi havia una sèrie a Televisió Espanyola que es deia Anillos de oro. Ana Diosdado i Imanol Arias al capdavant d'un bufet d'advocats especialitzats en casos de divorci. Els Borbons no ho necessitaven, tot eren flors i violes a la Corona.

Però ara, Lola i Ramón, els protagonistes d'aquella sèrie, no tindrien hores suficients per fer front a totes les crisi matrimonials que hi ha al voltant de la família reial. Un cop es va obrir la veda amb la separació de la infanta Elena i Jaime de Marichalar, la degeneració en les parelles de sang blava espanyoles no té aturador. Semblen fitxes de dòmino.

leticia cristina elena cotxe gtres

GTRES

La infanta Cristina i Urdangarin no s'han separat, però l'estada a presó i el cas Nóos passarà una factura difícil de reparar. Els reis emèrits continuen fent el paperot perquè després de tot el que ha passat Sofia, si ja no s'ha divorciat del campechano Joan Carles, no ho farà mai. Llits separats, alguna foto junta i tira que te vas. Ja veurem què passa amb Felip i Letícia, per molt que ara se'ns vengui la moto que viuen una segona lluna de mel. La que ja no hi ha per on agafar-la és la relació del cosí germà de Felip amb la seva dona.

Juan Gómez-Acebo, fill de la infanta Pilar, nebot de Joan Carles i cosí del rei Felip i les infantes, se separa. Després de cinc anys casat amb la nordamericana Winston H. Carney, la relació d'havia anat deteriorant, tal i com explica Vanity fair, fins al punt d'haver decidit separar els seus camins. Qui es considera el nebot bohemi del rei emèrit, es va enamorar d'aquesta dissenyadora d'interiors i professora de Pilates, i tot i que vivien en països diferents, no va ser impediment perquè fossin parella i tinguessin un fill: "Han lluitat molt, però no ha pogut ser", diu el seu entorn. "Llevaban tiempo luchando por el matrimonio, pero al final era insostenible. La incompatibilidad de caracteres era absoluta", explica la revista. Segur que a Zarzuela algú amb bon ull haurà començat a escriure en alguna paret: "Cuando las barbas de tu vecino veas afeitar...".