Ens encanta analitzar royals i més royals. I més si són joves i estan a l'edat del pavo, ja que segur que, en un futur, despuntaran. Elionor de Borbó, Victoria Federica, Irene Urdangarin i la infanta Sofia són algunes d'elles, però també hem comentat en més d'una ocasió a Isabella de Dinamarca, al maco Christian de Dinamarca, a Alèxia d'Holanda, al príncep Jordi... Una mica de tot. Avui n'analitzarem una altra. Té un nom poc royal i fa menys de tres anys que és oficialment princesa. És la filla de Delphine de Bèlgica... Parlem de Josefina de Bèlgica.

Delfina de Bèlgica GTRES
Delfina de Bèlgica GTRES

Josefina de Bèlgica és, potser, una de les royals més prometedores del panorama actual del vell continent. Nascuda l'octubre de 2003, Josephine té 19 anys i apunta maneres. De la "quinta" d'Irene Urdangarin, Elionor i Alèxia d'Holanda, aquesta princesa belga és alegre, animada i estudiosa. Amb la seva edat ja està cursant una carrera universitària amb un significat molt especial. Es tracta de quelcom centrat en els Drets Humans, en honor al que va fer la seva mare Delphine (que després explicarem) amb tal de destapar una relació extramatrimonial.

Josefina de Bèlgica RRSS
Josefina de Bèlgica XXSS

Sobre el seu futur, se sap que Josefina vol ser advocada, també en honor al que va fer la seva mare. El seu pare és Jim O'Hare i, a casa, sempre s'ha parlat anglès, motiu pel qual, tot i viure a Bèlgica, Josephine continua estudiant en anglès. De Josefina no hi ha moltíssimes fotos, però sí de la seva mare, que té un Instagram obert (@delphine_de_saxe_cobourg) en on, de tant en tant, penja fotos amb la seva filla. Josefina és rossa, de pell molt blanca i sembla que li encanta la papiroflèxia. Arribarà lluny.

Polèmica amb el seu avi: Albert II

El motiu pel qual Josefina ha estat recentment princesa i no des del moment del seu naixement és per tota la polèmica que ha envoltat la seva mare, Delphine. Delphine és la filla d'Albert II, però no d'Albert II de Mònaco, sinó del de Bèlgica, que va abdicar el 2013. El problema és que no es va saber del cert si Albert II era el pare de Delphine fins l'any 2020. Unes proves de paternitat i de l'ADN a què es va sotmetre l'exmonarca van revelar que sí, que finalment Delphine era la filla del matrimoni format per Albert II i la baronessa Sybille de Selys Longchamps. Albert, al principi, es negava a sotmetre's a aquestes proves, però la pressió de la família reial belga, que li va arribar a imposar multes diàries de milers d'euros per no sotmetre's a la prova paternal, va fer que Albert se sotmetés a l'examen de l'ADN. Des del moment en què es va reconèixer Delphine com la filla legítima, aquesta va passar a ser princesa, així com els seus fills, inclosa Josefina.

Delfina de Bèlgica EFE
Delfina de Bèlgica EFE
Albert II de Bèlgica Viquipèdia
Albert II de Bèlgica Viquipèdia