Juan Carlos mai no ha tingut una bona relació amb les parelles de Felipe. L'actual rei li va donar molts maldecaps en la seva joventut. També li va passar amb la infanta Cristina, però l'únic rei ho anava a ser, i no podia permetre que la futura reina fos una desconeguda per a la corona. Només s'enamorava de plebees, mentre que la seva il·lusió era que s'enamorés d'una de la reialesa. No hi va haver forma, el llavors príncep no els prestava atenció. La seva primera relació seriosa va ser amb Gigi Howard, però després van venir les més conegudes per a la premsa, Isabel Sartorius i Eva Sannum. L'emèrit va ser l'encarregat de fastiguejar ambdues relacions. Però amb Letizia, Felipe es va atipar i va amenaçar d'abandonar la corona. Un gran escàndol. Juan Carlos va cedir de mala gana i la reina Sofia es va ocupar personalment de fer d'ella una gran reina.

La gran por de Juan Carlos d'una plebea és els episodis foscos de la seva vida que podrien sortir a la llum i fer molt mal a la corona. Per deslliurar-se d'Isabel Sartorius i Eva Sannum es va aprofitar d'aquestes informacions. Va enviar|manar el CNI a investigar-les i va revelar algunes informacions als mitjans de comunicació. La pressió mediàtica va fer la resta.

Isabel Sartorius
Isabel Sartorius

Juan Carlos va enviar el CNI a investigar a Isabel Sartorius

La premsa va destapar "una vella causa judicial, sobreseguda en el seu moment, que relacionava els Sartorius amb el tràfic de drogues. El 7 d'agost de 1992 el general Sabino Fernández Campo havia hagut de negociar amb el diari sensacionalista Clar perquè censuressin un reportatge que anava a publicar-se -firmat per José Ayala- amb el títol de 'Drogas: la raó per la qual Isabel Sartorius mai no serà Reina d'Espanya'. Allà es parlava del consum de drogues d'Isabel i del seu germà". Va ser llavors quan la Reina "es va desmarcar d'aquella família" que podia descompondre els per llavors sòlids fonaments de la Monarquia joancarlista. Isabel Sartorius va obligar Felipe a posar-se del seu costat o del dels seus pares. "Això no pot seguir així, has de prendre una decisió". El compromís mai no va arribar i ella va marxar a Londres. La jove es va quedar totalment desil·lusionada de qui pensava que era l'amor de la seva vida.

La mare d'Isabel Sartorius era addicta a les drogues. "Amb 14 anys sortia de l'escola i anava a compra droga per a la meva mare", va escriure Sartorius al seu llibre autobiogràfic.

Isabel Sartorius no va poder amb la pressió i va posar entre l'espasa i la paret un jove Felipe. "Això no pot seguir així, has de prendre una decisió". El compromís mai no va arribar i ella va marxar a Londres.

isabel sartorius i anne
isabel sartorius i anne