Des de Zarzuela han optat per no confirmar ni desmentir les últimes acusacions de Jaime del Burgo contra la reina Letícia per la seva suposada infidelitat a Felip VI. Tanmateix, s'ha llançat una campanya per netejar la imatge dels reis i demostrar que el seu matrimoni no presenta fissures. Malgrat això, les seves recents aparicions conjuntes han estat notòriament forçades, mancant de qualsevol indici de complicitat entre ells. Segons Pilar Eyre, experta en la reialesa, la relació entre Felip i Letícia està completament trencada, analitzant cada un dels seus moviments en les últimes dues dècades.

L'últim d'ells va ser l'acte celebrat a Barcelona dimecres passat, amb motiu de la inauguració d'un edifici de la marca Puig, una de les firmes de confiança de la consort, amb els amos de la qual Letícia manté una excel·lent relació.

La reina Letícia passa el seu pitjor moment en la monarquia

"Un amic meu m'ha enviat un vídeo privat que mostra a Letícia en un estat de profunda tristesa. El seu rostre reflecteix un sofriment palpable, i no es percep ni un llampec d'alegria en cap moment. Durant l'esdeveniment, la seva actitud va ser rutinària i distant, sense signes de complicitat amb el rei Felip. És evident que travessa un moment difícil, i la falta de suport per part del seu espòs només intensifica la seva desolació", va comentar Eyre en un vídeo publicat al seu canal de YouTube.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Letizia Felipe mala cara GTRES

Ja el 2013, Pilar Eyre havia parlat de crisi en el matrimoni de Felip i Letícia, esmentant fins i tot la possibilitat d'un imminent divorci. S'especulava sobre el cas Nóos i els escàndols de Joan Carles, que havia demanat perdó públicament pel seu comportament, com a origen de la crisi. Tanmateix, Jaime del Burgo ha revelat que tot es va deure a una infidelitat, un detall desconegut per als mitjans fins ara.

Proposen un cessament de la convivència als reis Felip i Letícia 

Al marge del motiu, encara que tots els mitjans estaven preparats per a la notícia, mai no es va emetre cap comunicat oficial sobre això, la qual cosa hauria estat un escàndol per a la monarquia espanyola. Segons Eyre, ara Letícia travessa una profunda solitud i pateix atacs que l'han de ferir tant al seu paper de dona com de reina. No s'observa cap suport de la seva família, ni tan sols del seu espòs o els monàrquics. Per a Eyre, la relació està condemnada i la complicitat que una vegada va existir ha desaparegut per complet.

Eyre assenyala que el matrimoni ja no és el que era i planteja dos possibles escenaris: seguir l'exemple de Joan Carles i Sofia, mantenint una façana d'unitat en esdeveniments públics mentre Elionor espera el tron, o optar per declarar la seva separació i seguir vides independents. Zarzuela ha proposat a Felip i Letícia cessar la convivència com Joan Carles i Sofia, però mantenir la unitat en esdeveniments públics i institucionals mentre continuïn sent reis. Una vegada Elionor hereti el tron, podran portar vides més discretes i independents, la qual cosa es considera la millor opció per a la corona.