Punt final a les especulacions sobre la informació que des d'aquest diumenge corre per algunes redaccions: Joan Carles està greu de salut. Tan greu que ja es valora el seu retorn immediat a Espanya. No seria un retorn per curar-se, ja que a Abu Dhabi hi té els millors metges, sinó per un final més dràstic. La primera a informar-ne ha estat Pilar Eyre. La cronista reial catalana coneix persones molt properes a l'emèrit i li han informat d'aquest empitjorament en el seu estat de salut:

joan carles ombra

Joan Carles, GTRES

José Antonio Zarzalejos, exdirector d'ABC, va ser el primer a informar que el rei emèrit pateix demència senil. El digital El Español va seguir parlant del declivi en la salut de l'antic monarca: "Preocupación por el estado de salud de Juan Carlos en su sexto mes de ‘autoexilio’ en Abu Dabi". El desenllaç el revela la columnista de Lecturas: "El rey Juan Carlos está en estado grave y la Casa Real valora la posibilidad de su traslado a España. Sus hija, Elena y Cristina, han sido los únicos miembros de su familia que se ha desplazado de momento a Abu Dabi". Les filles del monarca han viatjat d'urgència als Emirats.

reina sofia GTRES

La reina Sofia, GTRES

Zarzuela desmenteix a EN Blau la gravetat de l'estat de salut del pare de Felip VI: "Ante algunas supuestas informaciones sobre el estado de salud de Su Majestad el Rey don Juan Carlos, fuentes de la Casa de SM el Rey señalan que no tienen ningún fundamento". El problema és que Casa Reial ha perdut credibilitat. No van informar de l'evasió fiscal de Joan Carles fins passat un any des que ho va saber el fill. La seva encara esposa, la reina Sofia, mai l'ha anat a visitar, ni en aquest moment fatal. Joan Carles té 83 anys.