No hi ha tarambana més gran als Borbons que Joan Carles. I diem tarambana per no dir-li barrut. Perquè l'emèrit, a part de no fotre un pal a l'aigua i dilapidar fortunes, té la poca vergonya de fer veure que es portarà bé, que és una persona obedient, que farà cas... sense adonar-se que amb la seva darrera decisió, li està aixecant la camisa al personal. Des que el seu pare el va enviar amb bitllet només d'anada a Abu Dhabi, perquè s'estigui tranquil, no moleste i no fiqui més la pota del que ho ha fet tota la vida, sembla com si Joan Carles no hagués entès la indirecta: que es quedi allà i no faci nosa ni faci avergonyir el seu fill i la seva jove. Però Juancar, lluny d'estar-se quietet, ara diu que vol anar a viure a Ginebra (on hi són la seva filla la infanta Cristina i una de les seves examants, Marta Gayá).

Joan carles I, rey emerit, en la seva segona vista a Sanxenxo (4). Foto: Efe
Joan Carles, en una visita anterior a Sanxenxo / Efe

Però no és només això: és vergonyós com continua creient-se per damunt del bé i del mal i sempre que li ve de gust, fa les maletes i torna a Espanya, concretament a Sanxenxo, per seguir passant-li la mà per la cara als ciutadans i seguir fent el que li agrada: anar de regates, pujar a un vaixell i tenir àpats pantagruèlics amb la seva colla, el cuartel general, com ell els anomena. No se n'adona (o no se'n vol adonar), que això, aquesta imatge, ja ens indigna. I que tant fa que es porti bé, que només el fet de seguir venint a cos de rei i estar amb els seus amigotes ja ens irrita. Però és que a més, el que és pitjor, la condescendència i el pensar-se que la resta dels mortals ens mamem el dit.

joan carles cotxe EP
Joan Carles, i Sofia al darrere / EP

Explica Monarquía Confidencial que el rei probablement ja hagi arribat a Espanya. Ho hagi fet o estigui a punt, no veu l'hora de fotre's fins a dalt de marisc i vinet i de pujar a bord del Bribón per anar al mar. "Don Juan Carlos está aquí”, han confirmat fonts del seu entorn al citat mitjà. Sigui com sigui, el cap de setmana el tindrem a Sanxenxo per practicar vela i reunir-se amb la seva tripulació per competir en regates. Explica el citat mitjà que "una serie de imprevistos han provocado una reestructuración en la ruta", com la d'anar a Vitòria a que el vegi el seu metge de capçalera“En sus últimos viajes a España ha previsto realizarse pruebas médicas, con el fin de confirmar que todo está en orden”. Però les fonts diuen que Joan Carles, tot i trobar-se bé de salut, no vol fer bogeries. Per això, enguany "no tiene en mente planes fuera del domicilio de su amigo. Juan Carlos I necesita descansar. Pasa muy buenos momentos aquí, pero prefiere centrarse en acudir únicamente al Club para subirse al Bribón”.

joan carles i pedro campos
Joan Carles i Pedro Campos 

 “El plan del emérito apunta a que va a ser casero. La postura del padre de Felipe VI es la de no realizar salidas nocturnas", limitar-se a fer dinars enlloc de sopars. No, si encara li haurem de donar les gràcies. Potser així es pensa que serà exemplar. El que seria exemplar és que es quedés quiet als Emirats Àrabs. O és que les hores i els quilòmetres de viatge no compten? O és que no és prou sotrac fer un viatge com aquest? Doncs resulta que el pare de Felip, per semblar un sant baró, diu que només sortirà per anar a navegar i per anar a dinar, sense entendre que això ja és criticable. Que si no vol donar una mala imatge, ja que és incapaç de reconèixer tots els escàndols que ha protagonitzat, el que hauria de fer, si tingués un mínim de decència, és quedar-se quietet a Abu Dhabi. Ni dinars, ni regates, ni sopars de duro. I que no ens serveix que vagi fent-se l'exemplar ara que torna a Sanxenxo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!