El llarg currículum amorós de Joan Carles I és mític. L’emèrit ha gaudit d’una vida sexual plena, amb una amant a cada port. La reina Sofia ha hagut de viure amb l’ombra de la infidelitat envoltant-los gairebé des del principi, quedant com la màrtir -i santa- d’Espanya. La fama de conquistador va lligada al nom del monarca i sembla que a qui estima, no l’oblida.

Això és el que s’extreu de l’última entrevista que ha concedit la seva primera xicota, la princesa d’Itàlia Maria Gabriela de Saboya. Filla de l’últim rei italià, la jove va ser la primera parella de Joan Carles quan només tenien 15 anys. Un primer amor del qual van gaudir durant el seu exili a Portugal, coneixent-se gràcies a la germana de l’emèrit. La infanta Margarita va fer-se molt amiga d’ella, fent finalment d'alcavota.

I ara, setanta anys després, ha parlat de la seva relació. Obrint-se al Corriere della Sera ha confessat que Joan Carles era “molt especial” per ella: “Érem molt joves, com dos nuvis. Sempre anàvem agafats de la mà... Estàvem molt units”. De fet, assegura que s’han seguit veient al llarg d’aquests anys, coneixent tota la família i havent assistit, fins i tot, a la boda de Felip VI i Letícia.

També en va parlar amb Vanity Fair, comentant quina era la seva rutina: “Joan Carles era molt simpàtic. Jo l’estimava molt. Anàvem al cinema i al casino els diumenges. Però érem uns nens. I ser cap d’Estat és un treball molt dur... S’ha de tenir molta paciència, per això mai em vaig voler casar amb un rei”.

Maria Gabriela de Saboya  GTRES

GTRES

Ella es va negar, tot i que moltes veus l’assenyalaven com la possible futura reina d’Espanya. A l’època s’especulava amb un acord entre els pares de la parella per comprometre’ls, tot i que Franco estaria en desacord amb què l’emèrit es casés amb una princesa sense tron.

Maria Gabriela de Saboya, finalment, va casar-se amb un milionari 14 anys més gran que ella. Van tenir una filla però no van trigar a divorciar-se: “No m’agrada que la gent m’imposi res. I a les monarquies sempre s’imposa molt i t'ho has d'empassar tot. Si no ho fas, acabes com Lady Di”.

Assegura que ha seguit veient al rei... deixant l’antiga relació de banda?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat