La solitud i l'enyorança poden ser companyes implacables, fins i tot per a aquells que alguna vegada van tenir molt poder i influeix, com el rei emèrit Joan Carles I. Des que es va veure obligat a exiliar-se a Abu Dhabi fa gairebé quatre anys, la seva vida ha estat marcada per una sensació de buit que ni tan sols l'opulència de la seva residència als Emirats Àrabs Units no pot omplir.

El distanciament de la seva terra natal ha cobrat un preu en la salut i l'ànim de l'emèrit. Als seus 86 anys, enfronta desafiaments de mobilitat i problemes de salut que ho fan més dependent d'una cadira de rodes. La distància de la seva família agreuja encara més la seva situació, deixant-lo amb un profund sentiment de solitud i anhel per la companyia dels seus éssers estimats.

Joan Carles I
Joan Carles I

Invitació desesperada en Setmana Santa

És en aquest context que Joan Carles I ha estès una invitació especial a les seves filles, les infantes Elena i Cristina, perquè el visitin en Setmana Santa. Conscient del seu estat vulnerable i dels anys que avancen, l'exmonarca desitja passar temps de qualitat amb els seus fills, buscant consol en la proximitat familiar.

La infanta Elena i Joan Carles I
La infanta Elena i Joan Carles I

La infanta Elena, després de recuperar-se d'un esquinç, ha decidit acceptar aquesta invitació. Després de gaudir d'uns dies de regates a Sanxenxo, viatjarà a Abu Dhabi per retrobar-se amb el seu pare i amb el seu fill Froilán. Elena estarà acompanyada en el seu viatge per la seva germana i també pels seus nebots Miguel, Juan Valentín o fins i tot Pablo. Aquest últim, en aquestes dates, gaudirà d'uns dies de descans i no tindrà cap compromís amb el seu equip d'handbol, el Fraikin BM. Granollers.

Retrobament familiar a Londres

Però la reunió en Setmana Santa no serà l'única oportunitat de trobada per a l'exmonarca. Dimarts vinent, 27 de febrer, està programat un retrobament a Londres, on s'unirà a la seva esposa Sofia, i al seu fill Felip VI, juntament amb la reina Letícia, per assistir a la missa funeral de Constantino de Grècia al Castell de Windsor.

Tant la infanta Elena com Cristina s'uniran a aquest esdeveniment des de Madrid i Ginebra, respectivament. Tot i que encara no es confirma l'assistència dels nets, és possible que també s'afegeixin a aquesta trobada familiar que ja va tenir lloc en la missa a la capital grega.

juan carlos felipe
Joan Carles I i Felip VI

Ara bé, malgrat que els compromisos públics a l'estranger són oportunitats perquè Joan Carles I es reuneixi amb la seva família, en privat hi ha hagut més trobades entre el rei Felip VI i Joan Carles I. Recentment, el rei emèrit va gaudir d'una festa privada al palau d'El Pardo per l'aniversari de la princesa Leonor. Un mes després, els reis actuals es van unir al menjar organitzat per la infanta Elena en un restaurant de Chamartín, Madrid, per celebrar el seu 60è aniversari, esdeveniment al qual també va assistir l'exmonarca. Per a l'emèrit aquestes trobades familiars són un bàlsam per a l'ànima, una oportunitat de connectar amb aquells que són el seu suport més gran i consol en moments de solitud i fragilitat.