Malgrat la seva abdicació (2014) i l'expatriació a Abu Dhabi (2020), les notícies de Joan Carles I continuen desaprofitant la imatge de la monarquia. La Corona, en mans de Felip VI, pretén ser modernitzada i moral, però les aventures amoroses i els negocis qüestionables de l'anterior Cap d'Estat continuen acaparant tota l'atenció. I és que el rei emèrit va passar de ser a les portades dels diaris a formar part de l'argument de sèries, llibres i ficcions. Ara se sap que va deixar embarassada una dona abans de casar-se amb Sofia. Vols saber-ne més? T'expliquem tot.

Són molts els fills (il·legítims) que se li han adjudicat a Joan Carles I. Hi ha molts rumors i no són difícils de creure, atesa la seva reputació. Però existeixen determinats casos que, si s'avaluen objectivament, es podria afirmar que són certs. A això s'han dedicat diferents periodistes, que han recopilat testimonis i actuacions que cal tenir en compte. El marit de Sofia, per descomptat, ha sabut dir que no té cap fill fora del matrimoni. Les seves reaccions no aporten la menor credibilitat, ja que hi ha massa proves que apunten cap a la direcció contrària.

Joan Carles I
Joan Carles I

Encara que l'afecte entre els emèrits mai no va existir, tot va ser gestionat per mans expertes, és impressionant el desvergonyiment de "Juanito", com li diuen els seus pròxims. Dies abans de passar per l'altar, ja tenia una filla amb una altra dona.

La filla que Joan Carles I no va reconèixer abans de casar-se amb Sofia

El que va viure el monarca expatriat amb Olghina de Robilant va ser molt intens, va començar quan tenia 18 anys i a ella 22 anys. Com va relatar la comtessa en les seves memòries, Reina de cors, van sortir una nit i van fer l'amor en el seu Volkswagen. "Em va besar amb els seus llavis ardents, secs i experimentats... Era molt savi en el sexe, encara que només tenia 18 anys. Es comportava com un home i no com un nen!", va narrar. Aquesta seria la primera vegada de moltes més, ja que la seva relació es va estendre per 4 anys més.

Olghina de Robilant i Juan Carlos
Olghina de Robilant i Joan Carles​

Olghina era una dona irresistible i disruptiva. Va ser la inspiració de Federico Fellini per crear la pel·lícula, La dolce vita. Després del seu affaire amb el pare de Felip VI, va tenir romanços amb personatges com Ernest Hemingway, Truman Capote i Alain Delon. I l'emèrit tenia diverses xicotes, això sí, sempre tornava amb el seu primer amor. Va estar molt enamorat d'ella, com s'entreveu a les cartes que la morta celebritat li va lliurar a la revista Oggi. Es va saber, llavors, que la raó de la seva ruptura va ser el seu imminent matrimoni.

Jaime Peñafiel va assegurar que, un dia abans de proposar-li matrimoni a Sofía de Grecia, Joan Carles va passar la nit amb la seva "amiga especial". Pilar Eyre, per la seva part, va assegurar en el seu blog que la periodista i escriptora li va parlar de la seva filla. "No pretendràs endossar-me'l, no?", va ser el que li va respondre el Royal en aquell moment. I aquest va poder haver estat el final, però anys més tard Olghina va confessar: "El senyor Joan Carles​, rei d'Espanya, és el pare de la meva filla Paola".

La història de Joan Carles I té tot per ser una història èpica: infidelitats, corrupció, sexe, poder, diners i més. Amb Sofia, d'altra banda, celebra més de 60 anys de matrimoni. Aquesta vegada la realitat supera la ficció?