La infanta Sofia compta els dies que li queden per tocar el dos al País de Gal·les, lluny de l'escola, de Zarzuela, de Madrid i de la Unió Europea. No només vol marxar per les recomanacions de la seva germana Elionor que fa 2 anys que hi viu, sinó per fugir de Letícia. El control de la mare és opressiu perquè és mare i reina, mana molt a casa i sobretot fora de casa. Sofia s'ha quedat sola, sense Elionor, al col·legi Santa María de los Rosales de Madrid, i Letícia li segueix fent passar una vergonya enorme cada dia de l'any. El moment més penós del dia per Sofia és l'hora de dinar.

infanta sofia letizia gtres
Letícia i Sofia, GTRES

L'escola de les nenes és un col·legi d'elit, catòlic i amb una directora de més de 75 anys. Una institució dels pijos de Madrid que volen poder dir que han estudiat amb la futura reina Elionor. El problema és que l'escola s'ha deixat pressionar per Letícia fins el punt més ridícul que es pot tolerar. Letícia és una obsessiva de l'alimentació. Al Palau de la Zarzuela no hi entren farines refinades o sucre, per citar dos exemples. El problema és que va imposar aquesta normativa a l'escola i, per més vergonya, no per l'alimentació de les seves filles, Elionor i Sofia, sinó per tots els alumnes de l'escola. No poden menjar macarrons amb tomàquet excepte si eren integrals. La vergonya és encara més gran per la infanta Sofia, de 15 anys, perquè ara sabem, gràcies al digital Vanitatis que Sofia NO menja el que serveixen al menjador escolar sinó que Letícia els fa menjar un tupper de Palau. Així, tal com sona: Letícia imposa una alimentació infantil a tot l'alumnat però la seva filla menja de la carmanyola que prepara Casa Reial. I clar, les mares dels altres alumnes estan que cremarien Zarzuela.

Letizia infanta Sofia GTRES
Letícia i la infanta Sofia GTRES

Escriu Paloma Barrientos "Los escoltas de Leonor y Sofía están dentro y fuera del recinto escolar. Los padres fueron notando que las cosas iban cambiando poco a poco en determinadas cosas que nada tenían que ver con el sistema académico. Y más aún cuando se incorporó Sofía. Los alumnos se quejaban de los menús, en vez de arroz y pasta integral, preferían los de pasta de harina. En varios días, se ofrecían macarrones integrales con tomate y arroz integral con tomate (...) Este tema resultó controvertido para algunos alumnos, que no entendían esos regímenes alimenticios cuando tanto la Princesa de Asturias como hasta ahora su hermana Sofía llevaban un táper de Zarzuela". Imaginin la fotografia, un menjador ple de nens deixant el plat ple perquè detesten l'arròs integral i la infanta Sofia menjant-se les delicatessen que li preparen a palau i que l'escorta li serveix en un tupper privat amb coberts de plata. Demencial.

Infanta Sofia Letizia 2022 GTRES
Infanta Sofia passa dos pams a Letícia, GTRES

Sofia vol marxar però encara li queda l'últim tràngol: la confirmació. Per aquest sagrament també haurà de passar vergonya dels privilegis que imposa Letícia, com el canvi d'església: "Un asunto que tampoco fue del agrado de muchos padres fue el cambio de la celebración de la confirmación a la parroquia de la localidad de Aravaca. Siempre se había hecho en la iglesia del Buen Suceso de la calle Princesa, en Madrid, con acceso abierto a las familias. La presencia de la princesa Leonor y la infanta Sofía cambió la agenda religiosa que funcionaba hasta esos años". Canvi de dates i de seu per imposició de Letícia. Els pares i mares dels altres alumnes pijos estan fins al capdamunt de la reina. I la infanta vol marxar al Regne Unit el més aviat millor. Allà hi podrà trobar tranquil·litat, nòvio o nòvia i normalitat. Adeu Letícia.