No tots s'han beneficiat per igual de la campanya de desprestigi que es va iniciar fa uns mesos contra Letizia. Durant aquests 10 anys de regnat de Felip VI, ella havia estat l'autèntica protagonista, mai no va acceptar el paper de reina consort, fins ara, que no li ha quedat més remei. El monarca sempre ha estat relegat a un segon pla totalment desenfocat.

Fa uns mesos Jaime del Burgo va revelar que Letizia hauria estat infidel a Felipe amb ell durant diversos anys, i per a aquells que no el van creure, assegura que té en el seu poder proves. De fet, està produint una sèrie documental que veuria la llum el pròxim 2025. De moment tot són enraonies, però sens dubte ha fet malbé la imatge de la reina, ara vista com una dona adultera. Això ha donat curs que molts pseudoperiodistes ataquin la monarca sense pietat.

leonor en el X aniversari proclamación felipe
leonor en el X aniversari proclamación felipe

Alguns creuen que ha estat una estratègia per part de Casa Reial per restar popularitat a Letizia. I n'hi ha altres que creuen que Juan Carlos seria darrere d'aquesta campanya, igual que pensa la reina. Per aquesta raó li ha tornat a fer la vida impossible.

Casa Reial obliga Juan Carlos a marxar d'Espanya

La setmana passada Juan Carlos es va quedar a Sanxenxo a casa del seu amic Pedro Campos. La notícia no va transcendir perquè han aconseguit que les visites de l'emèrit siguin una cosa recurrent. Va arreglar papers i va gaudir de jornades en alta mar. Tanmateix, la seva intenció era intentar ser present en el X aniversari de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya. Encara que sigui en el dinar, on ja no el veuria ningú, com va succeir amb l'aniversari de Leonor l'any passat. Tanmateix, Casa Reial li ha vetat. Cap membre Borbó no ha estat convidat a aquesta festa discreta i íntima.

Juan Carlos en l'avión
Juan Carlos en l'avión

És més, ni tan sols es realitzarà una festa privada a Zarzuela, més de caràcter familiar, o almenys no amb Juan Carlos. Aquest dimarts, abans del dia clau, l'emèrit es va veure en l'obligació d'agafar el seu avió privat i marxar als Emirats Àrabs per no enterbolir un dia tan especial. Casa Reial ja no compta amb ell per a res, és el rei desterrat.

Juan Carlos ha estat escortat en tot moment fins que l'avió privat ha enlairat, fins i tot s'ha vigilat la seva ruta per saber que marxava d'Espanya. Ho volien a milers de quilòmetres de distància. L'emèrit se'n torna a anar amb una sensació agredolça, se sent humiliat. A més, creu que Letizia és l'única que es troba darrere de tot això.