S'ha demanat que cap membre de la nova Casa Reial no entorpeixi i enfosqueixi el gran protagonista del dia, Felip VI. Tanmateix, amb la presència de Elionor en l'acte és missió impossible. Encara que ella encara no ha acabat la seva formació militar amb l'exèrcit de terra fins a rebre la condecoració a començaments de juliol, ha frenat la seva activitat aquests dies per ser present el dia més important per al seu pare, el X aniversari de la proclamació com a rei d'Espanya després de l'abdicació de Joan Carles I.

A l'última enquesta sobre Casa Reial, Elionor aprova amb nota segons l'opinió dels ciutadans. La monarquia mai no ha estat gaire volguda pels espanyols, però els mèrits de la princesa, i lògicament dels seus pares, han fet que es visqui un ressorgir. Sembla que la famosa 'operació Elionor ' ha fet efecte. L'han desvinculat totalment del cognom Borbó per iniciar una nova etapa.

Sofia i Leonor
Sofia i Elionor

Elionor no vol que decideixin per ella, ja no és una nena

Fins a la data Letícia ha tingut sempre sota el seu control Elionor , tanmateix la princesa ja no és cap nena i ha plantat cara a la seva mare. Desobeeix totes les seves normes, i més des que és en el centre militar i surt de festa tots els caps de setmana i s'alimenta de menjar ràpid.

La princesa compta amb el mateix equip d'assessors que Letícia. També la vesteixen, la pentinen i la maquillen, les seves grans amigues, Luz Valero i Eva Fernández. Tanmateix, Elionor es queixa molt de les vestimentes que li toca lluir. A diferència de Sofia, que opta per 'looks' més juvenils, en el cas de la princesa vesteix com una senyora de 50 anys, exactament igual que la reina. I la monarca triomfa, però ella no aconsegueix connectar amb el seu veritable públic, els nens i joves d'avui dia que seran els adults del seu regnat.

leonor en el X aniversari proclamación felipe
Elionor en el X aniversari de la proclamació de Felip

En les primeres imatges d'aquest dia tan important, Sofia ha reaparegut amb una samarreta sense mànigues de tall asimètric, blau marí i amb un bonic estampat rosat, mentre que Elionor ha hagut de passar calor novament amb un vestit jaqueta de color vermell. Elionor s'ha enfrontat a la seva mare per elegir aquest abillament per a ella en el qual se sent incòmoda, no pot ni tan sols moure el braç per saludar. Ella és la futura reina i ha de vestir com tal, li comenta. En canvi, Letícia va triar un bonic vestit en color blau elèctric. Van tenir una forta discussió davant dels empleats de Zarzuela.