Les cases d'apostes estan perdent una oportunitat d'or. En comptes de partits de futbol, curses de cavalls o combats de boxa, haurien d'obrir una línia exclusiva dedicada a les peripècies de Zarzuela. Especialment, és clar, sobre el patriarca caigut Joan Carles, fugit des del mes d'agost a Abu Dhabi i protagonista principal del degoteig d'informacions vergonyants per a la malmesa Corona espanyola. Les notícies sobre l'emèrit són escasses, més enllà del reguitzell d'articles de premsa internacional que retraten el Borbó com un vividor adúlter, cobdiciós i que vol escapolir-se de les seves responsabilitats. L'epitafi del monarca, un drama.joan carles abu dhabi nius

Joan Carles fugida Abu Dhabi NIUS

Tampoc surt més ben parat a la premsa de l'estat, on podem descobrir nous detalls de la particular vida de Joan Carles. Ho explica la gran cronista catalana Pilar Eyre a 'Lecturas', en un article dedicat a Felip i Letícia, però que ensorra un parell de metres més Juanito. El seu matrimoni amb Sofía ​ha estat, és i serà per sempre més esperpèntic. Tan penós que fins i tot converteix Felip en un exemple: "pasará a la historia podría ser ‘el rey monógamo’, pues en cinco generaciones de Borbones ha sido el único en mantener un matrimonio estable, sin escándalos de faldas, sin amantes, sin hijos extramatrimoniales, sin esposas sacrificadas, sumisas y sufridoras." Un panorama que Letícia va entreveure ben d'hora. Per això la disjuntiva: o s'ho empassava o es rebel·lava: "Búscame una nave espacial para huir de todo esto”.  Finalment, però, el que ha fotut el camp ha estat el sogre. I el que és més escandalós: no té cap intenció de tornar a Espanya: "que no te engañen, Pilar, no va a volver...”.

Pilar Eyre JB

Pilar Eyre JB

Felip Leticia vaixell Cantabria GTRES

Felip Leticia vaixell Cantabria GTRES

Sofia mirada Joan Carles GTRES

Sofia mirada Joan Carles GTRES

El bitllet de Joan Carles és només d'anada. Té prou amb les seves amigues entranyables i el feixos de bitllets amassats durant dècades de tripijocs. 'V.E.R.D.E que te quiero verde'. El verde de los billetes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat