El món del motor atrau les grans fortunes del Planeta. Molt més a la Fórmula 1 que al Mundial de Motociclisme, però també. Igual que Alejandro Agag, gendre d'Aznar, va començar els seus negocis al voltant de les curses de cotxes, el rei Joan Carles ha volgut mostrar al seu net gran, Froilán de Marichalar Borbón, com es fan els contactes: al paddock, amb l'olor de benzina i de pneumàtic cremat i entre multimilionaris que segueixen les curses in situ arreu del món. Durant el GP a Jerez, el rei emèrit s'ha fet acompanyar de Froilán. Desenes de fotografies ho acrediten.

froilan joan carles EFE

EFE

El fill de Jaime de Marichalar, que diuen que estudia negocis, es movia com una autoritat entre el president i vicepresident de la Junta, del PP i Cs. Vestit amb una americana fosca i camisa blanca, s'ha estalviat el pin amb la bandera espanyola que lluïa el seu avi, que havia de recolzar-se en una crossa durant tota la cursa, pels seus notables problemes de mobilitat. Com recull La Voz de Cádiz, el rei és un "talismà" i van guanyar tres espanyols les tres curses inclós el català Marc Márquez. "La convulsa carrera de Moto2 la vivió el monarca a pie de pista. Siempre al pie del cañón". Massa referències al peu d'un rei amb crosses.

Froilán s'ha engreixat notablement i tendeix a assemblar-se cada cop més al seu avi matern. Si segueix el seu camí pel que fa a les dones i els negocis, Froilán donarà grans tardes de glòria a la premsa, la del cor i la de tribunals.