Des que es va iniciar la campanya de desprestigi contra Letícia, la reina ha perdut tot el control de la institució, ara en mans de Felip, com hauria d'haver estat des del principi si ell no hagués cedit en un intent de modernitzar la corona. La mare d'Elionor i Sofia donava les ordres i ell sol les executava. La monarca estava esperant el seu moment per poder acabar amb Joan Carles i la resta de la família. Amb tal de salvar la monarquia espanyola, els va retirar les seves funcions institucionals i el sou que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. Letícia és una dona massa controladora i calculadora, però en aquesta ocasió s'ha quedat completament sola. Els Borbó han guanyat la batalla, i és que l'emèrit podria trobar-se darrere d'aquesta derrota. Jaime del Burgo va revelar un secret ocult de Zarzuela que no havia vist la llum en els últims 10 anys, la suposada infidelitat de Letícia a Felip amb ell.

Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES
Felip Letícia Joan Carles funeral constantino Windsor GTRES

Des d'aleshores els Borbó han agafat el testimoni i són els grans protagonistes dels últims mesos. Després d'anys separats, s'han reunit més que mai, en l'aniversari de Elionor, la graduació d'Irene Urdangarin, l'aniversari de Sofia, de la infanta Elena, de Joan Carles o en el casament de José Luis Martinez Almeida, recentment. Per no parlar dels innombrables viatges de Joan Carles. L'any passat va fer un total de set a Espanya. En aquest 2024 ja en porta dos. L'últim el cap de setmana passat.

Letícia està acabada a Zarzuela, els Borbó guanyen la partida

Joan Carles ha desafiat Letícia. Li ha demostrat que ella ja no exerceix cap poder i són els Borbó els que manen, especialment Felip. El rei estava fart d'estar distanciat de la seva família, ell mai no ho hauria fet, però no li quedava més remei que cedir davant del pla maquiavèl·lic de la reina, que ni tan sols deixa que Elionor i Sofia vegin la seva família.

Letícia va prohibir a Joan Carles passar temps en Zarzuela. Mai més no la trepitjaria, ni tan sols es quedaria a dormir a Madrid, de fet, en l'aniversari de Elionor va haver de marxar al seu jet privat a Londres a plena matinada. Aquest cap de setmana no només ha dormit a la capital, s'ha quedat tres dies, fins dilluns per assistir a la missa funeral de Gómez-Acebo, i va dinar diumenge al palau de Zarzuela. El cop més important a Letícia. Allà es va reunir amb tots els familiars deixant-la a ella completament sola, que no va voler ni sortir. Una cosa que no succeïa en els últims quatre anys.

Joan Carles I i Almeida
Joan Carles I i Almeida