Joan Carles I ja no dona comptes dels seus viatges a Felipe i Letizia. Després de quatre anys vivint en l'exili, i ara que no pesa cap càrrec sobre ell, és un home totalment lliure. L'any passat va viatjar fins i tot en set ocasions a Espanya, almenys públiques. En aquesta ocasió ja ho ha fet en tres ocasions. L'última aquesta setmana per participar en unes regates en Sanxenxo. Després de cinc dies a Galícia, la seva idea era marxar a Ginebra amb la infanta Cristina, però finalment ha hagut de posposar el seu viatge per motius de salut.

Sembla que Juan Carlos estaria refredat i no seria recomanable una prolongació al sol. Per aquesta raó s'ha retardat la seva sortida, encara que en comptes de marxar a Ginebra ho ha fet amb destinació a Saragossa, on Leonor es forma a l'Acadèmia General Militar de Saragossa.

Juan carlos se'n va EFE
Juan carlos se'n va EFE

Justament, la setmana passada la reina Sofia també va patir un ensopegades de salut. L'emèrita va ingressar a la clínica Ruber de Madrid per una infecció al tracte urinari. Després d'una setmana hospitalitzada, la mare de Felipe va rebre l'alta hospitalària amb la via a la mà per continuar amb el tractament des de casa, per via és molt més eficaç.

Felip VI està molt preocupat per la salut de les seves mares. A la reina Sofia la veu tots els dies i li ha posat un equip mèdic a la seva disposició les 24 hores del dia. Tanmateix, amb Juan Carlos el té més complicat. Per aquesta raó envia sempre la infanta Elena per acompanyar-lo. Precisament ha estat la seva germana gran que li ha explicat a l'última hora de l'estat de salut de l'exmonarca, que es creu que podria ser molt més greu.

Juan Carlos viurà molt a prop de Zarzuela

El rei hauria d'anar preparant ja la tornada de Juan Carlos a Espanya. Com va dir Jaime Peñafiel, si l'emèrit mor fora del país seria un deshonor per a la corona espanyola. Potser per això s'ha produït un acostament en els últims mesos, on Letizia ha quedat fora de joc.

Juan Carlos Sofía EP
Juan Carlos Sofía EP

Encara que Casa Reial intenta encobrir-lo, Juan Carlos es quedaria a viure a Madrid, com ara, on està realment fins a la seva recuperació. Es tractaria d'un palauet a quatre quilòmetres de Zarzuela. Aquesta residència es trobaria a prop de 'El Pardo'. Aquesta ubicació li permet estar sota vigilància i garanteix la màxima privacitat i discreció, a més de proporcionar-li totes les comoditats necessàries.

Amb aquest moviment deixa clar que es preveu que Juan Carlos passi cada vegada més temps a Espanya, on morirà en uns anys. "Per la informació que a mi em traslladen no té previst, a mig llarg termini, tornar a Emirats Àrabs Unit. La seva residència legal la mantindrà allà, però a la pràctica fixarà la seva residència a Suïssa, almenys durant uns mese. Aquesta decisió l'ha pres perquè ell vol venir amb més assiduïtat a Espanya i és més fàcil volar des de Ginebra al nostre país que des d'Emiratos", va comentar el periodista Alejandro Entrambasaguas en 'Festa'.