Joan Carles i Letícia mai no s'han entès. La relació entre ells era insostenible, si les mirades parlessin, matarien. L'emèrit mai no va veure amb bons ulls la relació del seu fill amb la monarca. Principalment perquè era plebea, divorciada del seu professor d'institut, a qui va conèixer amb tal de sol 17 anys, de pares separades, agnòstica confessa, fins i tot republicana, sense oblidar que en aquella època ja era un rostre destacat de la petita pantalla. Tot estava destinat a sortir molt malament. Tanmateix, Felip no estava disposat a renunciar a una altra dona, com ja va haver de fer-ho amb Gigi Howard, Isabel Sartorius o Eva Sannum, altres candidates a reines si no fos perquè el marit de la reina Sofia es va encarregar personalment de trencar la relació exercint la pressió mediàtica. Amb la mare de Elionor i Sofia no va poder perquè el seu fill es va negar. Va amenaçar els seus pares d'abandonar la corona si no el deixaven casar-se. Hauria estat un gran escàndol.

Juan Carlos Sofía EP
Joan Carles Sofía EP

Felip tenia clar que Letícia era la dona de la seva vida i acabaria casant-se amb ella, i formaria una família. Tanmateix, uns anys més tard va descobrir la infidelitat de Letícia. Un secret que només els Borbó coneixien. Va ser Joan Carles qui va descobrir les infidelitats de la reina amb Jaime del Burgo. Va demanar al CNI que la investiguessin, sospitava alguna cosa. Volia carregar-se-la. Per aquesta raó, Letícia es va venjar del seu sogre.

Felip es va trencar en assabentar-se de la infidelitat de Letícia

A Joan Carles no li va quedar més remei que sincerar-se amb el seu fill perquè no visqués tota la vida enganyat. Encara que això suposés quedar com un xivato, però no podia permetre-ho més temps. Ell pensava que amb això es trauria Letícia de sobre, però només va aconseguir empitjorar l'estat de Felip. L'ara rei estava molt enamorat.

Felipe ajuda Juan Carlos efe
Felip ajuda Joan Carles efe

Les discussions a Zarzuela van ser una constant. Felip i Letícia no podien ni veure's, i això començava a afectar les nenes. En aquella època Elionor i Sofia eren encara molt petites i no entenien res. Joan Carles i Sofia van veure com el seu fill plorava per les cantonades, i tampoc no volien repetir-li que ja li ho van advertir. Però la imatge del monarca abraçat a la princesa i la infanta els va partir l'ànima. Va ser Felip qui els va explicar que la relació amb Letícia s'havia acabat, però que anaven a continuar junts a casa per la corona, però ja no eren parella. Vides separades.