Cada cop que el rei Joan Carles s'ha vist embolicat en un escàndol ha filtrat a la premsa la seva reacció. Mai de cara, mai en una entrevista, tret d'aquell massatge que li va fer Jesús Hermida per l'abdicació i el que ara li prepara Carlos Herrera. El digital El independiente ha rebut la primera reacció de l'emèrit a la investigació judicial a Suïssa i al comunicat del seu fill fent-lo fora de facto de la Família Reial.

joan carles riu risa GTRES

GTRES

Segons l'entorn del rei, "Los comentarios del emérito confirman que no sólo no está arrepentido de sus actuaciones del pasado, sino que las considera normales". No és un extraterrestre, era el cap de l'Estat fins fa poc. Un judici i la presó són futuribles massa llunyans per un home de 82 anys que te por de la reacció ciutadana, de no poder fer un pas a Sanxenxo on fa vela o a restaurants madrilenys sense que el xiulin o l'escridassin.

Joan Carles i arabia saudi GTRES

GTRES

I neteja la seva imatge amb arguments lamentables: "Juan Carlos habría justificado ante personas de su confianza que la donación de fondos millonarios como agradecimiento a las relaciones internacionales con reyes árabes es una «práctica habitual» y que el mantenimiento de tales relaciones pasan por aceptar ese tipo de gestos o regalos". És a dir, que rep centenars de milions com un "regal" perquè rebutjar obsequis és lleig. No colarà al Tribunal Suprem. O sí.

 Joan Carles  Fahd Arabia  Saudita 1994 EFE

GTRES

Joan Carles vol fer creure als seus súbdits que tenir centenars de milions opacs i ocults en paradisos fiscals offshore sense declarar ni pagar impostos a Espanya procedents de tiranies perses és "habitual". Com  a estratègia judicial és fluixa. L'octogenari també ha filtrat al seu entorn de periodistes amics que "No es consciente de la incidencia que pueden tener en la pervivencia de la Corona española, ahora en manos de su hijo Felipe". Si no és conscient d'això queda clar que és un inconscient. I era el cap de les Forces Armades fins fa quatre dies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat