Qui està de pega, ensopega. La família reial porta temps amb problemes d'equilibri, en sentit figurat i en sentit literal. El rei Felip i la reina Letícia han estat a punt de caure, a la catifa de Zarzuela o al fang del Carib. Però és el rei Joan Carles l'expert en caure de lloros. Des de la seva més cèlebre entrebancada, la de Botswana, que no aixeca cap: Corinna, elefants, abdicació, sentència Nóos... I arrossega seqüeles de la seva última operació de genoll, la que va servir per representar, a les portes de l'hospital, l'obra de teatre "Suegra y nuera, un amor incondicional". Fins ara eren habituals les imatges del rei emèrit recolzat en un bastó però mai no l'havíem vist dins de casa seva en cadira de rodes:

joan carles cadira efe

EFE

Les alarmes s'han disparat atès que l'anterior cap d'Estat no va dur cadira dissabte a Kíev a la final de la Champions. ¿Com és que 48 hores després està impedit per caminar pel seu propi peu? La versió oficial de Zarzuela es limita a afirmar que el monarca es troba en una nova fase en la rehabilitació del genoll, però si es va operar el 7 de maig, després de la cèlebre missa de Pasqua, i el cap de setmana va fer un viatge llarg a Ucraïna i a la llotja "ho va donar tot", ¿ha succeït alguna cosa al viatge que l'ha fet recaure de la lesió?

juan carlos cae militar EFE

EFE

caiguda rei joan carles GTRES

GTRES

rei joan carles caien EFE

EFE

Casa Reial serveix la fotografia del rei en cadira de rodes al costat de la seva dona, fill i jova. Es fan la foto al costat dels descendents del rei de Romania, que va abdicar i ara el país de la UE és una República. A Espanya la monarquia segueix d'empeus tot i els problemes de mobilitat de la família. La germana del rei Joan Carles, la infanta Margarita, també fa servir cadira de rodes, i la mare de tots dos, l'esposa de Joan de Borbó, comte de Barcelona, va passar els últims anys en cadira de rodes

mare rei joan carles GTRES

GTRES

La foto de la reina Sofia besant María de las Mercedes postrada en cadira de rodes l'hauria de tenir emmarcada Letícia al seu despatx. Així és com una jova hauria de tractar en públic la seva sogra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat