Corinna Larsen segueix desgranant totes les misèries del seu ex amant Joan Carles de Borbó. Dilluns vinent tindrem una nova entrega del sucós podcast elaborat pel periodista d'investigació Bradley Hope, ex del Wall Street Journal, i que és ple d'intimitats que dibuixen al personatge amb precisió quirúrgica. Moltes de les històries que s'expliquen no són del tot noves, ja formaven part de la llegenda negra de l'emèrit, però recordar-les és un exercici entretingut i escandalós. Fins i tot divertit. Una altra cosa és el que pensin a Zarzuela o a Abu Dhabi, així com els parroquians monàrquics i joancarlistes. Aquests, segurament , tenen una opinió diferent... i les galtes vermelles de la vergonya. 

Un dels episodis més brutals és el de Botsuana. La cacera d'elefants que va marcar un punt d'inflexió en el seu regnat, malgrat que la cosa ja venia calenteta amb tot l'enrenou del cas Nóos i Iñaki Urdangarin. El Borbó, enamorat fins a las trancas de la Corinna, amb la que feia vida de casat al marge de la seva esposa oficial, agafa un avió i se'n va a Àfrica a matar animals. El viatge deixa imatges horripilants, com la del aleshores Cap de l'Estat al costat del cadàver d'un paquiderm, subjectant un rifle. Si el karma n'existeix, es va cobrar el deute. Perquè el que passaria aquella mateixa nit marcaria el seu declivi. L'abisme. El deshonor. 

Elefant Joan Carles
Joan Carles i l'elefant de Botsuana / Arxiu

La cacera d'elefants amb Corinna i la caiguda que va marcar el declivi de Joan Carles de Borbó

Mentre els españolitos del regne les passaven magres amb l'enèsima crisi econòmica, el seu rei cremava la vida a cop de talonari, de donació i de milions ocults en paradisos fiscals. Ho feia a més a més, si ens ho permeten, amb la querida, a la que va dir: "Hago lo que me da la gana porque para eso soy el Rey de España". Ho recull l'OK Diario d'Eduardo Inda, que ha fet sang amb aquesta història i va ser un dels primers en entrevistar Corinna. Després de matar l'elefant va venir la gresca. Una festa ben regada, com li agrada al monarca: "El vino no faltaba porque se había llevado al safari todo un cargamento de botellas de Vega Sicilia y Alión. El Rey ya estaba bebido total. Se había pasado con el vino". En acabar la disbauxa, gir de guió. El rei cau a terra i es trenca els malucs. Va estar a punt de perdre la vida. Sortosament la va salvar, però a canvi de la Corona.

joan carles ampolla vi
Joan Carles i la seva afició pel vi / @bodegagranbazan

Corinna confirma que Joan Carles va patir els efectes de l'alcohol

Corinna, en el capítol 'Matar a Dumbo' ofereix tots els detalls. "Había mucho ruido, corrí hasta Vicente y le pregunté. Él contestó: ‘Tenemos que evacuar al Rey, el equipo cree que tiene una hemorragia interna y necesitamos llevarlo a un hospital de inmediato. Me escoltaron de regreso a la tienda de campaña y me quedé sola con el Rey y le pregunté: ‘¿Qué pasa?’. Él contestó: ‘No me acuerdo, pero creo que anoche me caí'". En aquest punt del podcast, l'alemanya calla i una narradora amplia la qüestió: "El alcohol le había nublado la memoria. Salió tambaleándose de su tienda de campaña para ir al baño y tropezó con la raíz de un árbol o una piedra, cayéndose al suelo con un ruido sordo. La seguridad corrió para levantarlo y llevarlo de vuelta a la cama". Després, el caos. Corinna: "Mi reacción inicial fue conseguir un vuelo de evacuación médica. Él negaba todo el rato con la cabeza y decía: ‘No, no, no, ¿podemos usar tu avión?'". Volia tapar l'escàndol a qualsevol preu. Però era com aturar el mar amb un dit. I el cas va explotar.

Joan Carles Corinna fill BBC
Joan Carles amb Corinna i el fill Alexander / BBC

El final d'aquella història també està explicat: que va tornar en un jet privat fet un nyap, però sense perdonar una copeta més de vi. No fos cas. I després d'operar-se, aquell lacònic: "Lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir". Efectivament: no tornaria a passar perquè el seu futur ja estava escrit. I sentenciat.