Joan Carles ha estat un seductor tota la seva vida. Ho ha viscut de prop la cronista reial Pilar Eyre, que desmenteix ser una de les conquestes de l'emèrit tot i que alguna revista ho insinués fa poc. A la llista de conquestes reials hi faltava una familiar del rei. La família Borbó no tenia històricament manies per casar-se entre cosins. L'endogàmia hauria seguit al regnat de Joan Carles. L'anècdota l'explica Eyre a Lecturas a propòsit de la mort de Pitita Ridruejo.

pitita ridruejo efe

GTRES

L'aristòcrata era amiga personal dels reis. Veia verges i ho explicava a la seva amiga la reina Sofia en un dinar a casa del nebot segon del rei Joan Carles, el famós Comte Lequio. La columna d'Eyre diu "Luego a Pitita le dio por la Virgen. En una comida en casa de Alessandro Lequio le empezó a hablar a doña Sofía de las apariciones de El Escorial, y la reina escuchaba tan arrobada que al final don Juan Carlos intervino a gritos desde el otro extremo de la mesa, donde estaba coqueteando con Antonia Delatte, entonces casada con Lequio, “¿quieres callarte de una puñetera vez? ¿No ves que esa boba se lo cree todo?”.

joan carles boca oberta GTRES

GTRES

Eyre és molt hàbil, centra l'atenció del lector en els crits i insults públics del rei a la seva dona, bramant-li 'boba' a mig dinar, però deixa caure de passada el més rellevant: Joan Carles s'estava lligant una familiar llunyana, la dona del seu nebot: Antonia Dellatte.

dellatte gala sida 2

Sergi Alcàzar

Antonia Dellatte és el tipus del rei: alta, esvelta, amb personalitat, viscuda i viatjada. Eyre no gosa publicar si el rei va acabar allitant-se amb la seva neboda política. La italiana té pis a Barcelona fa dècades i podria haver quedat discretament amb el seu oncle polític per una trobada íntima. De moment, Eyre només publica que la parella van coquetejar, flirtejar, lligar, davant d'altres comensals. Si ho van fer sobre la taula amb les respectives parelles dinant-hi, Sofia i Alessandro Lequio, què no devia passar sota la taula. Eyre s'ho reserva però la llista d'amants del rei és com ell: gran. I Eyre és com Rubalcaba: morirà sense publicar tot el que sap. O sí.