Jesús Ortiz porta una vida discreta en el centre de Madrid al costat de la seva esposa, Ana Togores. Va contreure matrimoni un any abans que Letizia i Felipe. El periodista es va divorciar de Paloma Rocasolano, la mare de la reina. Com a professional dels mitjans de comunicació, en assabentar-se del romanç de la seva filla amb el príncep, no va poder resistir-se a concedir la primera entrevista exclusiva, però després de rebre un retret per part de la seva filla, ha mantingut silenci. Tanmateix, tampoc no permet que parlin d'ell.

El pare de Letizia ha decidit apel·lar davant del Tribunal Suprem en la demanda contra 'L'Espanyol' per acusar-lo en un article de ser republicà. El titular era clar, insinuant que Jesús Ortiz tenia inclinacions republicanes, i el text feia referència a la ideologia del pare de la reina.

Jesús Ortiz
Jesús Ortiz

Aquest article de 'L'Espanyol' va sorgir arran de polèmics tuits d'Henar Ortiz, germana de Jesús, que sempre ha causat controvèrsia amb les seves declaracions incendiàries sobre la monarquia. En un dels seus missatges va afirmar que "Els Borbons s'han enriquit a expenses nostres" i va anunciar que ja havia firmat la sol·licitud d'un referèndum sobre república o monarquia.

Jesús Ortiz va sol·licitar una compensació de 8,000 euros per mal moral, argumentant que el titular "La família de la reina es declara republicana" era fals i vulnerava els seus drets, ja que mai no havia revelat la seva ideologia política. El Jutjat d'instrucció de Pozuelo va rebutjar la demanda en considerar que el text no violava la privacitat ni l'honor del demandant. En el judici, Henar Ortiz va afirmar que les seves declaracions es referien a ella mateixa i no a la seva família ni al seu germà.

L'any 2020, es va dur a terme el judici al qual va assistir Jesús Ortiz. 'L'Espanyol' va publicar un altre article titulat "Jesús Ortiz acudeix als jutjats per demostrar que no és republicà". Encara que inicialment se li va donar la raó a Jesús Ortiz, el mitjà de comunicació va apel·lar davant de l'Audiència de Madrid, i aquest tribunal va rebutjar la demanda del pare de Letizia.

Froilan Semana
Froilan Semana

La mala relació de Jesús Ortiz amb els Borbó

El periodista va descobrir que Froilán va ser qui va proporcionar informació sobre les creences polítiques de Jesús Ortiz i altres familiars, assegurant que eren republicans. Encara que va voler denunciar-ho, la Casa Reial va intervenir i va tenir una conversa seriosa amb el jove. I no és l'única vegada que es va haver d'enfrontar al germà de Victoria Federica. L'última vegada que el va veure va ser en l'aniversari de la majoria d'edat de Leonor. La tensió podia tallar-se amb un ganivet en aquell moment. El fill de la infanta Elena va anar buscant guerra i li va fer enfadar avisant-lo de les declaracions que veurien a la llum en les properes setmanes i que farien molt mal a la seva filla. Es tractava de Jaime del Burgo, Froilán ho sabia tot. Tota la família Borbó era coneixedora de la infidelitat de Letizia a Felipe, i el periodista sospita que algú hagi filtrat aquesta informació. Durant el sopar ambdós gairebé arriben a les mans, va ser l'escàndol més gran que oculta Casa Reial.