La relació entre Jesús Ortiz i Letícia no és excel·lent, especialment en el seu paper de mare i filla. Encara que la reina ha intentat fomentar el contacte de Elionor i Sofia amb ambdós avis materns, la presència del periodista ha estat menys freqüent, especialment des del seu divorci de la infermera Paloma. El matrimoni de Paloma i Jesús va acabar a causa de diferències irreconciliables, la qual cosa va portar a Paloma a deixar Astúries per una oferta professional important per a Jesús, mostrant així la seva prioritat pel seu creixement professional sobre la seva vida familiar. Tanmateix, les disputes van continuar a Madrid, on Letícia retreia Jesús per haver traslladat les seves filles a la capital per ell.

Jesús Ortiz amb Letizia i Felipe EFE
Jesús Ortiz amb Letícia i Felip EFE

El pare de Letícia, d'altra banda, es va enamorar d'una companya de feina, Ana Togores, amb qui es va casar abans que Letícia i Felip. Malgrat el desig de Letícia de mantenir els seus pares allunyats del focus mediàtic, Ana no va assistir al casament a causa de la inapropiada situació en aquell moment. Els emèrits van creure que no era convenient mostrar les peces d'un puzle totalment trencat. Elles són molt catòlics i el divorci era una cosa que no toleraven, de fet, la relació entre Juan Carlos i Sofia no era la millor, però en el seu cas no van optar pel divorci, sinó pel cessament de la convivència.

Jesús Ortiz està molt preocupat per la salut de Letícia

Malgrat la gairebé inexistent relació entre pare i filla, Jesús Ortiz ha estat constant en el seu suport a la institució i a les seves netes, de qui se sent molt orgullós. Va ser present en esdeveniments importants per a elles, com la confirmació de Sofia i la jura de la Constitució de Elionor, així com en els seus aniversaris. El periodista també dona suport a Letícia.

Jesús Ortiz i la seva parella
Jesús Ortiz i la seva parella

Jesús sempre ha procurat el benestar de Letícia i ha estat al corrent dels problemes matrimonials de la seva filla amb Felip. Fins i tot va intervenir per resoldre la crisi, parlant amb el rei Joan Carles, a qui considerava un home comprensiu. Tanmateix, el rei no podia perdonar una mentida, el que li va fer més mal va ser l'engany. Encara que Felip estimava Letícia, no estava disposat a mantenir un matrimoni sol pel bé de les seves filles, considerant que la reina no era un bon exemple per a elles. En el cas dels reis, Jesús creia que era convenient que fessin les paus i arreglessin les seves diferències. Ells s'estimaven. Els va recomanar posar una tireta per al bé de les seves dues filles, les que patirien amb els problemes en el matrimoni. L'ex de Paloma Rocasolano ha vist com la seva filla ha viscut un infern aquests últims mesos.