Felip i Letícia estan a punt de commemorar vint anys d'unió matrimonial al maig, però aquest aniversari no augura precisament felicitat. Es desconeix si hi haurà algun tipus de celebració pública per apaivagar els rumors que circulen. Malgrat haver cregut que havien superat els seus desacords i deixat enrere el passat, Jaime del Burgo ha tornat a escena per recordar-los que la seva relació està irreparablement fracturada. El més preocupant és que ha decidit fer públics els veritables motius darrere de la seva crisi matrimonial.

Segons aquest advocat, la reina hauria mantingut una relació extramatrimonial amb ell durant diversos anys, iniciant la seva connexió a començaments dels anys 2000, quan Letícia ja era una figura prominent en TVE. Del Burgo va perseguir activament conèixer la reina, va establir una amistat amb ella i finalment van iniciar una relació. Tanmateix, el llavors príncep Felip va intervenir i va aprofitar l'oportunitat per reconciliar-se amb Letícia, la qual cosa va portar a la ruptura de la parella. Malgrat la separació, un any després del casament, van reprendre el contacte. Tanmateix, l'ambició desmesurada de Letícia es va convertir en un obstacle insuperable per a l'estabilitat de la relació.

Letizia missa gómez grèvol
Letícia missa gómez grèvol

El rei ha demostrat una gran tolerància envers Letícia; fins i tot podria haver perdonat una infidelitat si ella hagués estat completament honesta amb ell. Tanmateix, la mentida es va convertir en un mur insuperable per a Felip, que es va sentir defraudat per la mare de les seves filles. Encara que van estar a punt del divorci el 2013, van optar per evitar l'escàndol d'una ruptura pública, similar al succeït prèviament amb Juan Carlos i Sofia. Al seu lloc, van decidir deixar de viure junts, fins i tot van deixar de compartir la mateixa habitació, i centrar-ne més en plans amb amics.

Jaime del Burgo assegura que Letícia va contemplar la possibilitat de renunciar a la corona i mudar-se amb ell als Estats Units, on podrien començar de nou i fins i tot formar una nova família mitjançant gestació subrogada. Tanmateix, Felip va descobrir les seves intencions durant la revelació de la infidelitat i va recordar els termes de l'acord prenupcial. En cas de divorci, Leonor i Sofia romandrien a Zarzuela amb el rei, una realitat que va portar Letícia a donar-li una segona oportunitat al seu matrimoni.

Letícia no està disposada a abandonar la corona per diners

Felip té ben assegurat el seu futur en cas de divorci, amb el possible escenari que això succeeixi el proper any, especialment a l'abril quan la infanta Sofia assoleixi la majoria d'edat. Letícia no enfrontaria dificultats econòmiques si decideix abandonar la corona, ja que rebria una pensió vitalícia substancial i tindria accés a dues residències, una d'estiu i una altra d'hivern, ambdues amb personal de servei disponible les 24 hores del dia. Aquesta separació seria similar al de Juan Carlos i Sofia, permetent a la reina mantenir les seves funcions fins que Leonor assumeixi el poder en finalitzar la seva formació.

Felipe Letizia GTRES joia
Felip Letícia GTRES joia

Letícia no està disposada a rendir-se fàcilment. Una persona tan ambiciosa com ella no se n'anirà amb les mans buides si en algun moment decideix abandonar la monarquia. Alguns experts a Casa Reial han especulat sobre un possible divorci per a l'abril de 2025, quan la infanta Sofia assoleixi la majoria d'edat, però res no està confirmat. Un divorci seria un escàndol, i la reina tampoc no ho accepta. La pensió vitalícia que se li ofereix és insuficient, i dues cases no són suficients per a ella; voldria un palau, similar al que viu actualment, una altra Zarzuela. Aquests són els seus requisits per mantenir el silenci en cas de divorci.