La relació entre Jesús Ortiz i Letizia no ha estat gaire positiva en els últims anys. Quan era adolescent, la reina admirava el seu pare i ho veia com un model a seguir, especialment en l'àmbit dels mitjans de comunicació. Tanmateix, la desil·lusió va créixer després del divorci d'Ortiz amb Paloma Rocasolano. El periodista es va enamorar d'una companya de feina, amb qui es va casar poc abans del casament de la seva filla, una dona que era considerablement més jove que ell i de nom Ana Togores. La presència de Togores va causar distanciament entre la reina i el seu pare. Encara que en els últims anys han tornat a tenir contacte, aquest ha estat més discret i privat. La relació de confiança entre Letizia i Paloma Rocasolano és més forta que la que existeix entre la reina i Jesús Ortiz.

Jesús Ortiz
Jesús Ortiz

Letizia comparteix els seus problemes amb Paloma Rocasolano a la recerca de suport, mentre que prefereix mantenir Jesús Ortiz al marge. Malgrat això, tots estan pendents dels problemes familiars, inclòs l'enrenou causat per les declaracions de Jaime del Burgo a l'últim llibre de Jaime Peñafiel, on ataca fortament Letizia, la seva gran enemiga. Del Burg ha compartit missatges en xarxes socials exposant una suposada infidelitat de la reina amb ell, un romanç secret que, segons ell, va durar fins a finals de 2013, quan van ser descoberts per les seves respectives parelles, Felipe i Telma Ortiz.

Jesús Ortiz dona suport a Letizia i li presta la seva ajuda

La Casa Reial no ha emès cap comunicat sobre això, optant pel silenci per deixar enrere aquestes informacions. Tanmateix, Letizia està passant un moment complicat, evidenciat en les seves últimes aparicions públiques. El seu rostre reflecteix serietat i evita l'exposició pública, mostrant-se més nerviosa i desconcertada. S'enfronta a un procés d'estrès i ansietat. En aquesta ocasió es troba en una situació que no pot controlar. Jesús Ortiz, amb la seva experiència de més de tres dècades en els mitjans de comunicació, és conscient del possible mal que aquesta informació pot causar a la seva filla. En aquests moments difícils, Letizia necessita el suport del seu pare, i Ortiz no té intenció de desil·lusionar-la. Està profundament preocupat, especialment en veure la seva filla tan prima, recordant una situació similar ocorreguda fa una dècada. Felipe i Paloma Rocasolano han alertat tota la família sobre la situació.

Letizia Salamanca GTRES
Letizia Salamanca GTRES