Morta el 2021, Menchu del Valle, àvia de la reina Letícia, es va donar a conèixer molt abans que la seva neta es comprometés amb Felip VI. Ho va aconseguir gràcies a les seves capacitats en els mitjans de comunicació. Reconeguda per la seva distintiva veu radiofònica, va deixar un llegat inesborrable al món de la comunicació. Des de 1947 fins a 1990, la seva veu va ressonar a les llars espanyoles, guanyant-se el respecte i reconeixement dels seus col·legues i del públic. Els seus nombrosos premis, incloent l'Antena d'Or i el Premi Nacional de Ràdio, són testament de la seva dedicació i talent en el seu camp.

Potser aquesta passió pels mitjans de comunicació és el motiu pel qual Menchu del Valle i la reina Letícia van tenir una relació intensa d'admiració i complicitat. L'àvia materna de Letícia va ser una figura central en la seva vida, compartint una profunda connexió no només familiar, sinó també en la seva passió pels mitjans de comunicació.

Letizia Leonor i Menchu Álvarez del Valle GTRES
Letizia Leonor i Menchu Álvarez del Valle GTRES

Menchu del Valle sempre va tenir una relació molt estreta amb la reina Letícia

Però no només s'ha parlat de la faceta professional de Menchu al llarg dels anys. Que la seva neta contragués matrimoni amb l'hereu de la corona d'Espanya va portar a molts a furgar en el seu passat. I el que van trobar és una vida marcada per la promiscuïtat, una faceta que, segons algunes fonts, Letícia també va heretar.

El relat de la vida de Menchu segons recull el portal cazadebunkers fent referència al llibre d'Isidre Cunill titulat 'Letizia Ortiz, una republicana en la corte del rei Juan Carlos I,' la defineix com una dona de "fort personalitat" i amb una "ambició per ser la millor en la seva professió de servidora sexual", donant llum sobre aspectes desconeguts de la seva personalitat i de la seva vida privada. La història de la família Ortiz-De la Valle sembla tenir capítols ocults. Per exemple, que Jesús Ortiz, el pare de Letícia, era un fill extramatrimonial.

Jesús Ortiz amb Letizia i Felipe EFE
Jesús Ortiz amb Letizia i Felipe EFE

El pare de la reina Letícia, Jesús Ortiz, era fill d'una relació anterior al matrimoni de Menchu del Valle

"La Menchu va néixer i es va criar en Llogarret de San Miguel. Van ser després de moltes corregudes a Astúries. El mort José Luis Ortiz no era el pare de Jesús Ortiz, aquest el va acceptar com a fill seu en unir-se a Menchu. Es diu que el veritable avi de Letícia és un famós oftalmòleg d'Astúries. En no saber-se res d'ell, ja que tampoc no sabem si realment és d'Astúries o com tanta gent en aquella època es va traslladar allà buscant un millor nivell de vida", apunta el relat del portal esmentat.

Un text en el qual es parla d'una promiscuïtat desenfrenada, un caràcter de vegades volàtil i una vulgaritat innata: "El seu excés de promiscuïtat, el seu caràcter de vegades endimoniat i també una vulgaritat natural que sempre la va ajudar a no ocultar la seva ambició". Unes qualitats que, segons el text, es reflecteixen a Letícia: "Aquestes són algunes de les facetes que la vella indecent pseudolocutora va transmetre a la seva neta Letícia".