Ja fa cinc anys que Sofia de Grècia no és reina consort d’Espanya però que no sigui al càrrec no és motiu per a que Jaime Peñafiel deixi de fustigar-la, com fa amb els altres membres de la família reial espanyola, des de la seva columna d’El Mundo. Avui, per una topada disset anys enrere.

jaime peñafiel GTRES

GTRES

L’any 2002, Joan Carles i Sofia van rebre a Madrid l’aleshores president iranià, Mohamed Jarani. Sobre la trobada, Peñafiel va escriure això: “Para evitar cualquier problema de protocolo con la presencia de vinós y bebidas alcohólicas, la tradicional cena de gala se reemplazó por una simple recepción. Como cuando Doña Sofía no quiere que en los menús en las cenas figuren carnes”.

rei joan carles i sofia enfadada gtres

GTRES

Podria ser un article més del cronista reial parlant de la monarquia. Però no. Quan Peñafiel es va creuar amb la reina Sofia en un hotel d’Oviedo, temps més tard, la monarca va esclatar contra ell: “Yo no soy una fundamentalista”, li va etzibar alhora que li recriminava aquell text. El periodista diu que va ser un malentès: “La reina interpretó estas palabras como que la estaba tachando de fundamentalista, como al iraní. Señora, fundamentalista no pero vegetariana sí. Aunque lo niegue”.

sofia gtres

GTRES

No és pas la primera vegada que Peñafiel experimenta en pròpia pell la ira de la família dels reis. La violenta reacció del pare de Letícia contra el periodista, fa poques setmanes, n’és un exemple.