Els reis emèrits aquest dimarts 14 de maig del 2019 estan de celebració. Fa 57 anys que es van casar, l'any 1962, a Atenes. Segur que aquest vespre fan un sopar romàntic per celebrar l'amor que es tenen l'un per l'altre. Segur. Els llavors prínceps es van casar en la que es coneix com la boda de los tres síes, ja que es van donar el "sí, quiero" fins a tres vegades, una pel ritu cristià, una altra per l'ortodox i una mitjançant una cerimònia civil.

boda sofia i joan carles

TVE

Avui costa veure'ls junts, tot i que darrerament han iniciat un estratègic apropament entre tots dos per mirar de netejar la mala imatge que viu la monarquia espanyola els darrers temps. Però hi va haver una època on tots dos es tenien un respecte majúscul. Bé, fins que Joan Carles va començar a fer de les seves ja amb l'anell de compromís al dit. Hi va haver un temps on semblava que el Borbó i Sofia s'estimaven i esperaven impacients el dia que el seu matrimoni s'oficialitzés. 27 cases reials, 143 membres de les reialeses de tot el món, van assistir a l'enllaç entre el príncep espanyol i la jove aristòcrata grega en plena època franquista. Un dia que els espanyols van viure així, després de veure pel No-Do l'enllaç:

TVE

D'aquell dia avui es recorden alguns detalls. Com per exemple, que Joan Carles estava fet un flam. Explica la revista Semana que "un nervioso príncipe Juan Carlos de España esperaba en el altar a que llegase la que minutos después sería su esposa. Pese a su preparación académica, militar y personal, nadie le había preparado para una boda y sus nervios eran palpables en la catedral de San Dionisio de Atenas".

boda joan carles sofia gtres

GTRES

És clar que tant o més nerviosa que ell estava Sofia, que va oblidar-se del protocol, motiu que li va fer esclatar a plorar desconsolada. Segons el citat mitjà, "Sofía incluso se saltó el protocolo y se le olvidó pedirle a su padre permiso para darle el ‘sí, quiero’ a su marido. Ante esto, Sofía rompió a llorar y Juan Carlos le ofreció su pañuelo para que se recompusiese". Segur que amb el pas dels anys, la reina emèrita ha fet ús d'aquest mocadoret en infinitat d'ocasions amb tot el que li ha fet passar el seu marit. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat